NaslovnaObavijestiNovosti RJ Pogrebne uslugeU tijeku radovi na sanaciji krovišta crkve, bočnih arkada i vanjskih zidova na porečkom Gradskom groblju

U tijeku radovi na sanaciji krovišta crkve, bočnih arkada i vanjskih zidova na porečkom Gradskom groblju

Nakon dogradnje porečkog Gradskom groblja, Usluga Poreč d.o.o. sukladno svom poslovnom i financijskom planu, nastavlja sa radovima na istom groblju - saniraju se vanjski zidovi, krovište crkve i bočne arkade.

Investitor radova Usluga Poreč d.o.o.  u ovu investiciju ulaže 361.282,95 kuna.

Za predmetne radove proveden je postupak nabave u kojem je izabran najpovoljniji izvođač radova.

Radovi su započeli početkom ožujka, a planiraju se okončati početkom svibnja ove godine.

U sklopu radova predviđeno je obijanje stare dotrajale žbuke sa vanjskih kamenih zidova ponovno žbukanje istih te izrada silikatnog završnog sloja. Također će se kamene krune zidova očistiti i impregnirati, a dotrajale betonske srušiti te izraditi nove.

Krovište crkve će se sanirati na način da će se zamijeniti dotrajala drvena konstrukcija, zamijeniti horizontalni i vertikalni oluci, te presložiti postojeći pokrovni crijep, a dotrajali i neupotrebljivi zamijeniti novim.

Tijekom odvijanja radova izvođaču  je posebno naloženo  da se pridržava propisanih pravila ponašanja na grobljima, te da  strogo vodi računa o čistoći kako na samom groblju tako i oko njega, te zaštiti  spomenika i grobnica.

Prilikom sanacije krovišta  crkvice i bočnih arkada radovi će se izvoditi  sa  novoizgrađenog  dijela  groblja, a za vrijeme sprovoda i misnih obreda  radovi će se obustavljati.

Ovim putem  molimo sve naše građane  za strpljenje  i  razumijevanje, kako bismo i ovaj projekt uspješno priveli  kraju, te porečko Gradsko groblje učinili još ljepšim.

 

Usluga Poreč  d.o.o.