PRIOPĆENJE – KONFERENCIJA NA TEMU Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 07.05.o.g.: NEZAKONITI OBRAČUN CIJENE USLUGE ZBRINJAVANJA OTPADA GRAĐANIMA POREČA

Ovim putem želimo obavijestiti javnost o informacijama koje su iznesene danas na konferenciji za medije održanoj u prostorijama SDP-a, a koju su organizirali predstavnici Gradske organizacije SDP-a Poreč. Tijekom konferencije iznesene su netočne informacije kojima se svjesno dezinformira javnost, a koje mi ovim putem želimo razjasniti.

PODZEMI SPREMNICI SPREMNI ZA UPOTREBU

Ovim putem obavještavamo naše korisnike da su završeni radovi na ugradnji podzemnih spremnika te da je ishodovana Uporabna dozvola za prve dvije lokacije od predviđenih 7, čime iste spremnike stavljamo i u upotrebu. Radi se o podzemnim spremnicima postavljenim na lokaciji  u Prvomajskoj ulici i ulici G. Caprin.

URED ZA KORISNIKE OD UTORKA PONOVO OTVARA SVOJA VRATA ZA USLUGE NAŠIM GRAĐANIMA

Obavještavamo sve naše korisnike da u utorak, 19. svibnja 2020. godine Ured za korisnike na adresi Mlinska 1, ponovo započinje s radom. Kako bi se osiguralo provođenje mjera u svrhu prevencije širenja zaraze virusom COVID -19 ulaz u prostor Ureda za korisnike biti će ograničen te organiziran sukladno preporukama nadležnih institucija.

ZAPOČINJU RADOVI NA POSTAVLJANJU PODZEMNIH SPREMNIKA KOD HOTELA PALAZZO

Jedna od sedam najavljenih lokacija u užem centru grada Poreča gdje će se postaviti podzemni spremnici je i lokacija kod hotela Palazzo, gdje radovi započinju u ponedjeljak 18. svibnja 2020.g., a završetak istih planiran je do kraja istog mjeseca.

IZ EU 10 MILIJUNA KUNA ZA SANACIJU ODLAGALIŠTA OTPADA KOŠAMBRA, RADOVI NAPREDUJU PO PLANU

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Košambra u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radove očekuje u srpnju. Radi se o jednom od većih projekata ove godine u Poreču – vrijednom 12,1 milijuna kuna s PDV-om, a za koji je iz EU dobiveno 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radove su danas obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, direktor komunalnog poduzeća Usluga Poreč Milan Laković te gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat, uz predstavnike izvođača radova - zajednice ponuditelja KOSTAK iz Slovenije i OPERA GROUP iz Zagreba i stručnog nadzora firme PANGEO Projekt iz Zagreba.