NASTAVAK PROVOĐENJA INFORMATIVNO OBRAZOVNIH AKTIVNOSTI U GOSPODARENJU OTPADOM

„Razvrstaj – Ne odustaj!“ te „Kad se odvaja smeće raste drvo sreće“ programi su koje Usluga Poreč d.o.o. u suradnji s Gradom Porečom – Parenzo te općinama Tar-Vabriga, Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan i Kaštelir-Labinci, provodi, a sve u cilju informiranja i educiranja građana o važnosti odvojenog sakupljanja otpada.

U TIJEKU JESENSKO UREĐENJE CVJETNIH GREDICA I ZAMJENA SEZONSKOG CVIJEĆA

Jesenji dani najbolje je vrijeme u godini kada se vrši sadnja zimskog cvijeća i lukovica, pa su i djelatnici OJ Hortikultura Usluge Poreč ovih dana započeli sa intenzivnim uređenjem cvjetnih korita i gredica na području našeg grada. Na 15 lokacija u gradu ukupno će se zasaditi 9 000 kom raznih sezonskih sadnica u raznim bojama, te oko 6 000 kom lukovica tulipana i narcisa koje će nas svojom ljepotom i šarenilom razveseliti i očarati u prvim proljetnim danima.

NASTAVLJA SE PODJELA INDIVIDUALNIH SPREMNIKA ZA MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD

Obavještavaju se korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada da se od 02.10.2019. godine nastavlja sa podjelom individualnih spremnika za miješani komunalni otpad. Nastavak podjele odvijati će se prema slijedećem planu: - 02.10.2019. – 12.10.2019. - Općina Sv.Lovreč - 14.10.2019. – 31.10.2019. - Općina Višnjan

U rujnu u svim općinama kostimirane predstave za djecu “Recikloman spašava budućnost”

Tijekom rujna u dječjim vrtićima na području Općina Tar-Vabriga -Torre - Abrega, Vrsar - Orsera, Funtana- Fontane, Sveti Lovreč, Vižinada-Vsinada, Višnjan- Visignano, Kaštelir-Labinci­ Casttelliere-S.Domenica održati će se kostimirana predstava za djecu „Recikloman spašava budućnost" koju izvodi glumačka skupina Teatra naranča.

USLUGA POREČ KREĆE U IMPLEMENTACIJU VIDEO NADZORA NA NAJKRITIČNIJIM TOČKAMA NEPRAVILNOG ODLAGANJA OTPADA

Usluga Poreč, kako je i najavljeno, postiže dodatni korak u unaprijeđenju usluge gospodarenja otpadom u Poreču te uvodi video nadzor na pojedinim lokacijama postavljenih setova podzemnih i polupodzemnih spremnika za otpad na području grada Poreča – Parenzo. Trenutno je u tijeku implementacija samog sustava koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna, a konačno puštanje video nadzora u rad bit će kroz idući tjedan.