Potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta na Košambri vrijedan 2,7 milijuna kuna

U Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo danas, 22. veljače 2018., gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je ugovor s izvođačem radova Vilijem Vivodom iz Ekspert gradnje d.o.o Buzet i stručnim nadzorom Dinom Ružićem iz Istra inženjeringa d.o.o. Poreč za izgradnju reciklažnog dvorišta na Košambri.

Eko akcija sakupljanja krupnog otpada

Sukladno ovogodišnjem planu Usluga Poreč d.o.o. od ponedjeljka, 12. veljače 2018. g. započinje sa Eko akcijama proljetnog sakupljanja krupnog otpada na području Grada Poreča, općina Funtana, Kaštelir- Labinci, Sv. Lovreč, Tar- Vabriga, Višnjan, Vižinada i Vrsar. Kao i prošlih godina, za prikupljanje glomaznog otpada postaviti će se spremnik zapremnine 5m3 ili 7 m3 na lokacijama koje su unaprijed utvrđene od strane predstavnika Mjesnih odbora i Općina.

Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu

Završetkom radova na dogradnji mjesnog groblja u Fuškulinu te dobivenom pravomoćnom uporabnom dozvolom za predmetni objekt, novosagrađeni dio groblja može se početi koristiti za prve ukope. U nedjelju, 04. veljače 2018. godine, novi je dio groblja nakon Sv. mise u mjesnoj crkvi Sv. Roka blagoslovio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša zajedno sa mjesnim župnikom Ivanom Butkovićem. Biskup je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike na molitvu, mir i zajedništvo te istaknuo da je to veliki dan za sve žitelje mjesnog odbora Fuškulin te zahvalio Gradu Poreču i upravi društva Usluge Poreč d.o.o. na realizaciji tog značajnog projekta.

Nadopuna obavijesti – blagoslov novoizgrađenog dijela Mjesnog groblja u Fuškulinu u nedjelju 04. veljače 2018.

Nastavno na obavijest od 31. siječnja 2018. godine, obavještava se javnost da će misu u crkvi Sv .Roka predvoditi kao i blagoslov novosagrađenog dijela Mjesnog groblja u Fuškulinu biskup porečko-pulski Monsinjor Dražen Kutleža te župnik Ivan Butković.

U nedjelju 04. veljače 2018. godine – blagoslov novoizgrađenog dijela Mjesnog groblja u Fuškulinu

Završetkom radova na dogradnji Mjesnog groblja u Fuškulinu i dobivanjem uporabne dozvole za istog, uslijediti će blagoslov tog dijela groblja. Ovim putem obavještavamo sve stanovnike MO Fuškulin da će se blagoslov dograđenog dijela održati u nedjelju 04. veljače 2018. godine, nakon Svete mise koja započinje u 09:30 sati u crkvi Sv. Roka koju će predvoditi župnik Ivan Butković. Pozivaju se svi ljudi dobre volje da svojom dolaskom uveličaju svečanost blagoslova.