ODLAGANJE OTPADA U STAROGRADSKOJ JEZGRI GRADA POREČA

Obavještavamo naše korisnike sa područja starogradske jezgre Grada Poreč – Parenzo da se nakon ishodovane uporabne dozvole u funkciju stavljaju i podzemni spremnici koji se nalaze na dijelu gradske rive. Ovih dana korisnicima na navedenom području iz kategorije redovnog stanovanja, iznajmljivanja i vikend objekata te pravnim osobama koje se ne bave ugostiteljskom djelatnošću, dostavljene su odgovarajuće RFID kartice kako bi mogli koristiti podzemne spremnike.

Obavijest o odvozu zelenog otpada sa područja Općine Vrsar

Obavještavaju se građani Općine Vrsar-Orsera da će od 19.06.2020. godine Usluga Poreč d.o.o. sa područja Općine Vrsar-Orsera odvoziti zeleni otpad svakog petka. Zeleni otpad (granje, uvelo cvijeće, trava…) odlaže se u za to namijenjene žute vreće. Žute vreće mogu se preuzeti na blagajni velikog parkirališta Saline u Vrsaru svakog dana od 10:00-12:00 sati, uz predočenje računa za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada Usluge Poreč d.o.o. Cijena jedne vreće je 10 kuna (cijena odvoza i zbrinjavanja zelenog otpada), a naplatit će se uz sljedeći račun za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada.

PRIOPĆENJE – KONFERENCIJA NA TEMU Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 07.05.o.g.: NEZAKONITI OBRAČUN CIJENE USLUGE ZBRINJAVANJA OTPADA GRAĐANIMA POREČA

Ovim putem želimo obavijestiti javnost o informacijama koje su iznesene danas na konferenciji za medije održanoj u prostorijama SDP-a, a koju su organizirali predstavnici Gradske organizacije SDP-a Poreč. Tijekom konferencije iznesene su netočne informacije kojima se svjesno dezinformira javnost, a koje mi ovim putem želimo razjasniti.

PODZEMI SPREMNICI SPREMNI ZA UPOTREBU

Ovim putem obavještavamo naše korisnike da su završeni radovi na ugradnji podzemnih spremnika te da je ishodovana Uporabna dozvola za prve dvije lokacije od predviđenih 7, čime iste spremnike stavljamo i u upotrebu. Radi se o podzemnim spremnicima postavljenim na lokaciji  u Prvomajskoj ulici i ulici G. Caprin.

URED ZA KORISNIKE OD UTORKA PONOVO OTVARA SVOJA VRATA ZA USLUGE NAŠIM GRAĐANIMA

Obavještavamo sve naše korisnike da u utorak, 19. svibnja 2020. godine Ured za korisnike na adresi Mlinska 1, ponovo započinje s radom. Kako bi se osiguralo provođenje mjera u svrhu prevencije širenja zaraze virusom COVID -19 ulaz u prostor Ureda za korisnike biti će ograničen te organiziran sukladno preporukama nadležnih institucija.