Započeli radovi na sanaciji mjesnog groblja Žbandaj

Nakon što je dograđeno gradsko groblje u Poreču, uređen stari dio istog groblja te dograđeno mjesno groblje u Fuškulinu, početkom ovog tjedna započeli su radovi i na sanaciji mjesnog groblja u Žbandaju.

Božična jelka stigla u naš grad

Da naš grad diše i živi u božićnom duhu svjedočili smo i danas kada je u jutarnjim satima na Trg Joakima Rakovca dopremljena božićno – novogodišnja jelka. U sklopu već započetog blagdanskog uređenja grada red je došao i na postavljanje jelke na već tradicionalno mjesto u gradu. Postavljanjem lampica i ukrašavanjem trgova i ulica grada, znak je da su nam božićni i novogodišnji blagdani svakim danom sve bliži, a pomalo se već i osjeća poseban ugođaj koji nam oni donose.

Mjesno groblje u Fuškulinu prošireno za 256 grobnih mjesta

Nakon što je krajem prošle godine prošireno Porečko gradsko groblje, ovih su dana završeni radovi na proširenju mjesnog groblja u Fuškulinu, jedno od pet groblja kojima upravlja Usluga Poreč d.o.o..

I najmlađi u berbi maslina

Diljem Istre u punom je jeku berba maslina, vrijeme je to kada su naši maslinici puni vrijednih berača i plodova koje je maslina nesebično dala, bila ona stara ili mlada. Tako su i jučer berači bili u samom centru našeg grada, točnije na Trgu J. Rakovca gdje su djelatnici Usluge Poreč zajedno sa porečkim mališanima započeli sa branjem plodova maslina koje krase gradske zelene površine.

Poreč će biti na samom vrhu u državi po reciklaži otpada

Bespovratnih 2,3 milijuna kuna dobio je Grad Poreč za izgradnju reciklažnog dvorišta na Košambri, a što je prijavljeno na natječaj „Građenje reciklažnih dvorišta“. Sredstva su odobrena iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014-2020, kojeg je propisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a ovih je dana u Poreč stigao i pozitivan odgovor, javljaju iz gradske uprave. Za projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, vrijednog ukupno oko 2,7 milijuna kuna, Gradu je odobreno čak 85 posto sredstava iz Europske unije. Preostali iznos pokrit će se iz gradskog proračuna.