Arhiva vijesti

KAKO PRAVILNO ODLOŽITI OTPAD NAKON UREĐENJA VRTOVA I OKUĆNICA TE KAKO PRAVILNO PREDATI GLOMAZNI OTPAD 20.01.2020

Ustrojem novog sustava gospodarenja otpadom zeleni otpad iz vrtova, što uključuje lišće, granje, travu i slično, sakuplja se u posebne vreće namijenjene za biootpad, koje korisnici mogu kupiti u Uredu za korisnike komunalne tvrtke Usluga Poreč d.o.o.. Cijena navedenih vrećica namijenjenih za skupljanje otpada iz kategorije biootpad iznosi deset kuna po komadu, a po pozivu korisnika usluga, naši djelatnici besplatno, bez dodatne naknade, dolaze na kućnu adresu korisnika i vrše sakupljanje navedenog otpada, nakon čega vršimo i adekvatno zbrinjavanje.

više » Novosti RJ Čistoća

Obavijest – nastavak rada mobilnog reciklažnog dvorišta 18.01.2020

U sklopu organizacije i uspostave novog sustava gospodarenja otpadom na području na kojemu društvo Usluga Poreč d.o.o. obavlja javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, ovim putem obavještavamo sve korisnike usluge da od ponedjeljka 21. siječnja mobilno reciklažno dvorište nastavlja s radom.

više » Novosti RJ Čistoća

Obavijest 04.01.2020

Obavještavamo sve korisnike kojima su dodijeljeni novi spremnici za odvojeno prikupljanje otpada (papir) u naseljima Finida, Novo naselje, naselja Poreč jug, naselje Bolnica i Čimižin da će se pražnjenje istih vršiti svaki drugi ponedjeljak, a počevši od dana 07.01.2019.g.

više » Novosti RJ Čistoća

Obavijest 03.01.2020

Obavještavamo sve građane i posjetitelje Grada Poreča – Parenzo da će u prigodi ispraćaja stare i dočeka nove 2020. godine Usluga Poreč d.o.o. omogućiti besplatno korištenje Velikog gradskog parkirališta te parkirališta kod Osnovne škole i to od danas, 31.12.2019. od 17:00 sati do sutra. 01.01.2020. do 10:00 sati.

više » Novosti RJ Parkirališta

Obavijest 31.12.2019

Obavještavaju se svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada da je jednom u kalendarskoj godini omogućeno korištenje besplatnog spremnika za glomazni otpad.

više » Novosti RJ Čistoća

POREČANI RECIKLIRAJU 32% SMEĆA 27.12.2019

Porečanke i Porečani recikliraju 10% više otpada nego li prošle godine. Europska regulativa o održivom zbrinjavanju otpada koja je prihvaćena na nacionalnoj razini, pred građane je stavila nova pravila i zahtjeve kada je u pitanju zbrinjavanje otpada. Prikupljeni rezultati pokazuju kako su građani Poreča u kratkom vremenu prihvatili nova pravila, prepoznali važnost održivog gospodarenja otpadom i povećali količinu otpada koje recikliraju.

više » Novosti RJ Čistoća

Natječaj za dodjelu površine na Velikom gradskom parkiralištu 25.12.2019

Natječaj za dodjelu površine na Velikom gradskom parkiralištu

više »

U DUHU BOŽIĆNIH BLAGDANA PREDSTAVNICI USLUGE POREČ DRUŽILI SU SE S MALIŠANIMA IZ VRTIĆA I PODIJELILI IM IGRAČKE 23.12.2019

U duhu nadolazećih božićnih blagdana predstavnici Usluge Poreč ovih dana družili su se s mališanima iz porečkih dječjih vrtića, a podijelili su im i prigodne poučne igračke. Igračke su podijeljene djeci iz vrtića na području grada Poreča-Parenzo i općina Funtana, Kaštelir-Labinci, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Višnjan, Vrsar i Vižinada. Didaktičke igračke tematski su vezane uz odvajanje otpada, a cilj ove akcije je u ove predblagdanske dane i u duhu božićnog darivanja razveseliti najmlađe novim igračkama te kroz raznovrsne radionice i edukaciju, na zabavan način djecu od najranije dobi učiti o pravilnom odvajanju otpada.

više » Novosti RJ Čistoća

USLUGA POREČ D.O.O. i ODVODNJA POREČ D.O.O. POTPISALI DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU 23.12.2019

Između Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske – Sindikalna podružnica Usluge Poreč d.o.o. Poreč, zastupana po sindikalnoj povjerenici Veri Pavlović, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikalna podružnica Usluga Poreč d.o.o. Poreč, zastupan po sindikalnom povjereniku Danielu Straniću, te Usluge Poreč d.o.o., zastupano po direktoru Milanu Lakoviću potpisan je Dodatak Kolektivnom ugovoru.

više »

Obavijest 09.12.2019

Obavještavamo cijenjene korisnike da će zbog nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana doći do izmjena u godišnjem planu odvoza komunalnog otpada. Odvoz otpada neće se vršiti na Božić u utorak 25.12.2018. godine kao ni na Novu godinu u utorak 01.01.2019. godine. Privremeni plan odvoza dostavljamo u nastavku, a isti se primjenjuje do 07.01.2019. godine.

više »