NaslovnaVijestiGlas Istre -Na rivi nova rampa, dakle, ništa nova

Glas Istre -Na rivi nova rampa, dakle, ništa nova

Prolaz snimaju kamere, što bi trebalo odvratiti vozače od »morskih« ideja razbijanja rampi. Doduše, ni to nekima nije problem, pa je nedavno jedan kamion na velikom gradskom parkiralištu uhvaćen kamerom u rušilačkom pohodu, a njegov je vlasnik prijavljen za uništavanje gradske imovine.

Vjerojatno bi se samo Porečani s izvrsnim pamćenjem mogli dosjetiti koliko je rampi i sličnih prepreka automobilima bilo u posljednjih nekoliko desetljeća postavljeno na ulaze na gradsku rivu. Koliko je u to javnog komunalnog novca potrošeno, i to uglavnom bez očekivanih efekata i po principu »lako je s tuđom po drači tući«, bolje je i ne pitati.
Dakle, preklani postavljeni slavni samopodižući stupići, koje porečki ljubitelji hrvatskog jezika zovu pilomat-pasovi, na toj su lokaciji plesali samo jedno ljeto. Nakon što su se pokazali potpuno promašenim potezom, a »usput« je njima mnogim automobilima oštećen donji postroj, već ih je jesenas gradski komunalac Usluga demontirao i stavljene su »klasične« rampe, koje se također pomiču pomoću magnetnih kartica.
One su najprije stajale otvorene, što je nakratko pogodovalo zimi slabo posjećenim starogradskim ugostiteljima, trgovcima, frizerima i ostalim obrtnicima, ali ovih su dana ipak proradile. Prolaz snimaju kamere, što bi trebalo odvratiti vozače od »morskih« ideja razbijanja rampi. Doduše, ni to nekima nije problem, pa je nedavno jedan kamion na velikom gradskom parkiralištu uhvaćen kamerom u rušilačkom pohodu, a njegov je vlasnik prijavljen za uništavanje gradske imovine.

G. P. – Glas Istre

Dokumenti