NaslovnaVijestiGlas Istre: VIJESTI IZ POREČKOG KOMUNALCA

Glas Istre: VIJESTI IZ POREČKOG KOMUNALCA

Ugovoreni radovi na groblju, kupljeni strojevi za Košambru
Usluga je jučer s baljanskom tvrtkom Geokop trade potpisala ugovor vrijedan 620 tisuća kuna bez PDV-a za radove na zapadnom dijelu novog porečkog groblja. Na javni natječaj stigle su četiri ponude, od kojih je jedna bila nepotpuna, doznajemo od direktora porečkog komunalca Rodoljuba Kosića.
Ugovorom se Geokop trade obvezuje izgraditi dva reda novih grobnica, okvire ukopnih mjesta i sustav oborinske odvodnje. Radovi bi trebali početi odmah nakon Svih svetih i završiti za 60 dana.
Istovremeno se sanira staza na groblju u Novoj Vasi koju su oštetile bujice uslijed nedavnih jakih kiša.
Porečko komunalno poduzeće odlučilo kupiti novi utovarivač za potrebe odlagališta Košambra vrijedan milijun kuna. Nedavno je nabavljen i kompaktor vrijedan 1,86 milijuna kuna bez PDV-a. Radnici su završili obuku za rad na oba stroja koji će preuzeti dobar dio posla za koji je posljednjih nekoliko godina Usluga plaćala kooperantu.
Strojevi su opremljeni suvremenom tehnikom, kabine su klimatizirane i primjerene radu u različitim vremenskim uvjetima, rekao je Kosić. Dodao je i da se sanacija Košambre, koja bi trebala biti gotova do Božića i priprema nove plohe za odlaganje otpada odvijaju prema predviđenim rokovima.

Piše S. M.

Dokumenti