NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Dežurne ekipe za velikih kiša

Iz Glasa Istre: Dežurne ekipe za velikih kiša

Na dojavu građana u subotu ujutro da je rotor ispod Elektroistre poplavio sadržaj kanalizacije, pitali smo u Usluzi o čemu se radi jer na kružnom toku nije bilo vidljivih tragova. Siniša Pilat, zadužen za sustav odvodnje u gradskom komunalnom poduzeću, rekao nam je da za velikih kiša imaju dežurne ekipe koje izlaze na teren i ne čekajući dojave jer znaju gdje su kritične točke. Rotor ispod Elektroistre počišćen je i opran čim je kiša stala, saznali smo od Pilata.

– Na tom se mjestu spajaju tri sustava, iz naselja Bolnica, staroga grada i s Čimižina, u jedan središnji odvodni kanal, a u tom dijelu grada još postoje nelegalno priključene oborinske odvodnje na fekalnu kanalizaciju. To smo odmah utvrdili kad je ekipa izašla na teren jer je naišla na razrijeđeni izljev fekalne kanalizacije. Na uklanjanju nelegalnih priključaka radimo već godinama, ali još ih nismo potpuno uklonili, kaže Pilat. U Usluzi znaju da za velikih kiša ima problema još na nekoliko mjesta u gradu, pa ekipe odmah rješavaju probleme.
U subotu ujutro bujica je poplavila nekoliko podrumskih prostora u Červar Portu, a saniran je i izljev kanalizacije u Špadićima.

S. M.

Dokumenti