Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Iz Glasa Istre: Plan ovogodišnjih investicija komunalnog poduzeća Usluga
Share icon
Podjeli
Objavljeno 19.02.2008.

POREČ - Komunalno poduzeće Usluga ove godine u investicije kani plasirati gotovo 60 milijuna kuna, od kojih najveći dio dolazi iz gradskog i općinskih proračuna, a mahom se radi o izgrdanji ili proširivanju kanalizacijske mreže.

Iz porečkog proračuna Usluga će za investicije dobiti oko 38 milijuna kuna, a najveće su investicije gradnja kolektora i kanalizacijske mreže u zoni Buići - Žbandaj te proširenje groblja u Fuškulinu i Baderni, a gotovo 18 milijuna kuna otpada na saniranje odlagališta komunalnog otpada, otplatu anuiteta za nova vozila i slično. Vrsarski proračun putem Usluge investira gotovo četiri milijuna kuna, funtanjanski i proračun Tara-Vabrige daju oko 1,2 milijuna kuna, Sveti Lovreč 2,4 milijuna kuna, Vižinada milijun i to su uglavnom investicije u kanalizaciju, dok Višnjan i Kaštelir kroz Uslugu ove godine investiraju tek nešto više od 100 tisuća kuna.

Na razini tvrtke, od predviđene svote za investicije najveći dio otpada na Radnu jedinicu čistoća, odnosno na saniranje Košambre, više od 20 milijuna kuna, a slijedi ulaganje u otpadne vode od 16,5 milijuna kuna, dok se u groblja ulaže nešto više od četiri milijuna kuna.

U ukupnom iznosu investicija Usluge, Hrvatske vode sudjeluju s 5,39 milijuna kuna, a iz amortizacije ulazi nešto više od sedam milijuna kuna.

Piše: S. M.

    Arrow pointing up