Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
NASTAVLJAMO PODJELU SPREMNIKA ZA SELEKTIVNI OTPAD
Share icon
Podjeli
Objavljeno 11.06.2021.
Print

Iako je značajan i uspješan posao podjele individualnih spremnika za selektivni otpad za dio naših korisnika iza nas, posao nije gotov i u tom smjeru Usluga Poreč nastavlja raditi i dalje.

Namjera nam je u što kraćem vremenu podijeliti individualne spremnike za odvojeno sakupljanje papira, plastike i stakla  svim obiteljskim kućama. Paralelno s podjelom spremnika kućanstvima, takve zajedničke spremnike podijelit ćemo i  korisnicima u stambenim zgradama ili onima koji koriste zajedno uslugu. Cilj ovih aktivnosti je potaknuli odvajanje iskoristivog otpada sa ciljem daljnje reciklaže i uporabe te prvenstveno očuvanja okoliša.

Kako smo i u našim prethodnim obavijestima informirali naše korisnike podjela individualnih spremnika za selektivni otpad izvršena je za sve korisnike sa područja općina Tar-Vabriga, Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč. Nastavak podjele za općinu Višnjan i grad Poreč predviđen je na jesen, odnosno, podjela će biti izvršena do kraja mjeseca rujna. Svi korisnici pravovremeno će biti informirani i obaviješteni kada će se u njihovoj ulici, naselju ili mjestu obavljati podjela spremnika.

U dogovoru sa svim predstavnicima jedinica lokalne samouprave, a prvenstveno imajući na umu da se pred nama nalaze mjeseci turističke sezone i značajnog povećanja obima posla, podjela spremnika započela je u općinama sa manjim brojem korisnika kako bi se svi spremnici uspjeli u što kraćem vremenu podijeliti. Od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost isporučeno je ukupno 27.792 spremnika od čega je u do sada podijeljeno preko 7.000 spremnika, a podjela na spomenutim područjima još uvijek traje te korisnici i dalje preuzimaju svoje spremnike.

U istim mjestima već je i započeo plan sakupljanja individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje otpada, a ono što nas posebno veseli je to da se  korisnici drže danih uputa i savjesno i vješto odvajaju otad u svojim kućanstvima. Upravo ovakvim primjerima zajedničkog rada mogu se postići najbolji rezultati u odvajanju otpada koji značajno doprinose kvaliteti života za cjelokupnu zajednicu.

U gradu Poreču i općini Višnjan, za sve naše korisnike, a za potrebe odvajanja papira, plastike i stakla i dalje ostaje na raspolaganju 170 setova zelenih otoka, kao i spremnici za papir koji su već podijeljeni dijelu korisnika, a tu je i naše reciklažno dvorište na Košambri.

Povećan obim posla je već sada prisutan, a nazire se i turistička sezona te se kao društvo intenzivno pripremamo kako bi dočekali naše goste u čistom i urednom gradu, a našim sugrađanima pružili redovitu i kvalitetnu uslugu, pri čemu se upravo djelatnosti sakupljanja otpada iz svih dijelova grada posvećuje značajna pozornost.

Usluga Poreč d.o.o.

 

 

    Arrow pointing up