Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Parentium.com: Živica u Parku Olge Ban ne štiti djecu onako kako je svojedobno obećano, ali u Usluzi tvrde kako će problem riješiti
Share icon
Podjeli
Objavljeno 06.02.2007.

Živa ograda nije se zgusnula pa bi djeca kroz nju lako mogla istrčati na cestu. Prilikom otvorenja igrališta u Parku Olge Ban, svojedobno smo iz RJ „Hortikultura“ porečkog komunalnog poduzeća dobili uvjeravanja kako će živa ograda parka zaštititi djecu od stradavanja odnosno onemogućiti istrčavanje na vrlo prometnu Mlinsku ulicu. Na primjedbe građana kako je živica rijetka, rečeno nam je da se radi o vrsti biljke koja će se brzo razviti i ”zgusnuti”, što se, međutim, do danas nije dogodilo.

Piše: D.P. Srećom, nesreća nije bilo, a voljeli bismo da tako i ostane. No, nerado prizivamo sreću kao do sada, pa je bolje da se ta živica zamijeni, jer je ostala kržljava kao i prvoga dana. Stoga smo od ”Usluge” zatražili informaciju da li se po tom pitanju nešto ima dogoditi.

Od gospođe Vjere Mušković, referentice za odnose s javnošću, dobili smo ovakav odgovor:

"Temeljem Vašeg upita o problematici hortikulturnog uređenja u Parku Olge Ban, dostavljamo Vam sljedeću informaciju:

Projektnu dokumentaciju za realizaciju uređenja starog Parka Olge Ban naručio je komunalni odjel Grada Poreča od strane stručne projektantske kuće za slične radove iz Zagreba. Temeljem zahtjeva Grada, a uz stručni nadzor inženjera g. Beneš, realizaciju sadnje planiranih sadnica vršila je radna jedinica Hortikulture iz komunalnog poduzeća Usluga. Samu narudžbu materijala izvršio je komunalni sustav Grada. Do današnjeg dana, u skladu sa godišnjim planom održavanja zelenih površina, brigu o uređenosti Parka Olge Ban u operativnom smislu vodi radna jedinica Hortikulture. Vašim opaskama u kojima spominjete da u drvoredu Mlinske ulice nije došlo do dovoljnog zgušnjavanja posađene živice, naši djelatnici također cijene da postoji opasnost slobodnog prolaza djece sa terena predviđenih za igranje na Mlinsku cestu gdje se odvija vrlo gusti promet. Stoga Vaše opaske držim opravdanim, a kolegica Nevija Poropat će o navedenoj problematici informirati nadležne u Gradu Poreču.

Ukoliko budemo dobili nalog o potrebi dodatne sadnje živice, mi stojimo na raspolaganju što brže realizacije, a sve u cilju povećanja sigurnosti djece koja se igraju na igralištu u Parku Olge Ban."

Podsjetimo, oko opremanja tog parka na tadašnjeg se gradonačelnika i gradsku upravu prolilo mnogo žuči, a jedan od razloga za nezadovoljstvo bila je i, kako su tada nezadovoljni roditelji procjenjivali, nedostatna sigurnost. Vjerujemo da će roditelji djece koja se igraju u tom parku biti zadovoljni kad ova, potencijalno velika opasnost, napokon bude otklonjena.

    Arrow pointing up