Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
PARKIRALIŠTE KOD OPĆINSKOG SUDA POREČ-TAXISTI
Share icon
Podjeli
Objavljeno 19.07.2005.

PREDSTAVNICI TAXI UDRUŽENJA BEZ DOZVOLE KORISTE DIO PARKIRALIŠTA KOD OPĆINSKOG SUDA ZA OBAVLJANJE TAXI USLUGE.

Djelatnici komunalnog poduzeća Usluga ponukani informacijama sa parkirališta kraj Općinskog suda i izvršenim uviđajem na licu mjesta konstatirali su da nekolicina taxi prijevoznika obavlja djelatnost mimo Odluke o uređenju prometa Grada Poreča. Obzirom da je parkiralište u vlasništvu Grada Poreča i da je komunalno poduzeće Usluga dobilo koncesiju na upravljanje istim čija je površina predviđena za naplatu parkiranja upućen je dopis prema udruženju obrtnika -taxista sljedećeg sadržaja:

Povodom učestalih svakodnevnih pojava kršenja odredbi Odluke o uređenju prometa na području Grada Poreča ( Sl. glasnik Grada Poreča broj 4/2005 ) i Pravilnika o načinu parkiranja na javnim površinama ( Sl. glasnik Grada Poreča broj 7/2005. ) obraćamo Vam se ovim putem sa zamolbom da kao Udruženje sukladno važećim propisima poduzmete mjere kako bi se nastala pojava sankcionirala.

Člankom 37. stavak 1. citirane Odluke određena su auto-taxi stajališta na području grada Poreča i naselje Červar Porat i to: - u naselju Poreč – na desnoj strani ulice Karla Huguesa, gledano iz pravca gradske luke prema istoku, na prostoru od raskrižja do pješačkog ulaza za autobusni kolodvor – 10 mjesta - u ulici Mate Vlašića kod raskrižja sa Rovinjskom ulicom – 2 mjesta - u naselju Červar Porat – kod stajališta autobusa – 2 mjesta. Isto tako člankom 2. citiranog Pravilnika određena su parkirališta u gradu Poreču na kojima se vrši naplata parkiranja, među kojima se određuje i parkiralište kod zgrade Općinskog suda od križanja s ulicom Rade Končara do zgrade marine. Navodimo i to da su Zaključkom Poglavarstva Grada Poreča od 27.svibnja 2003. godine Uslugi Poreč data na upravljanje sva parkirališta u gradu Poreču na rok od pet godina.

Protivno odredbi citiranog članka Odluke i Pravilnika, od početka turističke sezone, grupa taxista na parkiralištu kod Općinskog suda u Poreču zauzima javnu površinu parkirajući svoja taxi vozila obavljajući djelatnost prijevoza osoba. Osim što za obavljanje svoje djelatnosti koriste prostor parkirališta, isti svojim načinom poslovanja remete red na parkiralištu i onemogućuju naše djelatnike u vršenju naplate parkiranja. Naše intervencije i pokušaji da im zabranimo ulazak na parkiralište bile su bezuspješne. Prije no što pokrenemo bilo kakav postupak predviđen odredbama Odluke i Pravilnika kao i drugih propisa , molimo Vas da svoje poslovanje hitno uskladite sa ranije citiranim propisima koji reguliraju predmetnu materiju. Posebno Vam skrećemo pažnju da ćemo u narednih 10 dana ulazak na predmetno parkiralište ograničiti postavljanjem rampi, pa je i to jedan razlog da na predmetnom parkiralištu prekinete sa obavljanjem djelatnosti budući za isto nećete moći dobiti ulazne i izlazne kartice.

U slučaju daljnjeg kršenja odredbi ranije citiranih propisa, te ukoliko ne postupite po ovom dopisu, biti ćemo prisiljeni koristiti zakonske i druge mjere, kako bi osigurali normalno funkcioniranje parkirališta.

Uprava Društva

    Arrow pointing up