Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
PODJELA SPREMNIKA ZA SELEKTIVNI OTPAD ZA PODRUČJE GRADA POREČA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 18.10.2021.
Print

Podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona te plastične i staklene ambalaže za područje grada Poreča- Parenzo koja je trajala od 04. do 15. listopada te u kojoj je veliki broj građana preuzelo svoje spremnika uspješno je privedena kraju. Podjela se nastavlja po punktevima za ostala naselja vanjskih mjesnih odbora Grada Poreča, a trajat će do kraja studenog.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim korisnicima na odazivu i suradnji, a svi oni koji nisu bili u mogućnosti preuzeti svoje spremnike, iste i dalje mogu preuzeti na reciklažnom dvorištu Poreč-Parenzo, Garbina 10 (deponija Košambra) od ponedjeljka do petka  od 09:00 do 15:00 sati.

Podjelom idividualnih spremnika za selektivni otpad  sa terena se uklanjaju dosadašnji eko otoci kao i postojeći individualni spremnici za papir i karton, a sa preuzetim spremnicima korisnicima će se osigurati kontrola nad vlastitim otpadom , spriječiti neovlašteno korištenje spremnika , a očekuje se povećanje količina odvojeno prikupljenih reciklabilnih frakcija uz povećanje kvalitete odvojenih vrsta otpada.

Podsjetimo još jednom  kako se radi o velikoj akciji gdje je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost počev od 2018. godine do danas Usluga Poreč uz razne organizacijske i pravne postupke osigurala ukupno 28.400 spremnika, a isti su uz grad Poreč-Parenzo podijeljeni na podrčuju općina Tar-Vabriga. Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč.

Kao što je i najavljeno danas je započela podjela spremnika  na području općine Višnjan, a sve detalje vezane za samu podjelu mogu se naći na web stranicama Usluge Poreč www.usluga.hr.

    Arrow pointing up