Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Poreču
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.10.2010.

Jučer, 04. listopada 2010. gradsku upravu Grada Poreča - Parenzo, Upravni odjel za komunalni sustav posjetili su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; viši stručni savjetnici za poslove zaštite okoliša Jelena Pleša i Franjo Hrelec i pripravnica u službi za zaštitu okoliša Sofija Petrinec.

Primili su ih pročelnik UO za komunalni sustav Milan Laković i voditelj RJ Čistoća u komunalnom poduzeću Usluga Poreč d.o.o. Poreč Dino Mates. Svrha dolaska je kontrola realizacije sanacije odlagališta komunalnog otpada Košambra i namjenskog utroška sredstava. Sanaciju odlagališta zajedno financiraju Grad Poreč sa susjednim Općinama Poreštine u iznosu od 15.015.953,42 odnosno 60% i  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za iznosom od 10.010.635,61 kn, što ukupno iznosi 25.026.589,03 kn, za što su sklopljeni Ugovori i Aneksi. Sanacija deponije i izrada nove plohe za odlaganje započeta je 2004. godine. Trenutno se na objektu vrše završni radovi na čišćenju i uređenju gradilišta, nakon čega Izvoditelj radova predaje građevinu Usluzi Poreč d.o.o.. U tijeku je također obračun izvedenih radova i ažuriranje potrebne dokumentacije.

Nakon obilaska samog odlagališta ovlašteni predstavnici Fonda izrazili su zadovoljstvo viđenim te naglasili da je sanacija kvalitetno izvršena, da su ispoštovani financijski uvjeti Ugovora, da nije financijski prekoračena investicija te da se nova ploha deponije već kvalitetno koristi. Predstavnici Grada zahvalili su na kvalitetnom financijskom praćenju realizacije ove investicije i ostale zajedničke programe na zaštiti okoliša, čime je postignut kvalitetan uspjeh odnosno osnovni cilj na obostrano zadovoljstvo.

 

www.porec.hr

    Arrow pointing up