Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Ribarnicu na gradskoj tržnici Poreč očekuje posve novo ruho
Share icon
Podjeli
Objavljeno 17.02.2022.
Ribarnica

DANAS POČINJU RADOVI ZAHVALJUJUĆI KOJIMA ĆE SE PREUREDITI OBJEKT, ALI I OTVORITI MOGUĆNOST NOVIH RADNIH MJESTA

Prošli su tjedan potpisani Ugovori za izvođenje radova i građevinski nadzor zahvaljujući kojem će Ribarnica na Gradskoj tržnici Poreč konačno dobiti novo ruho. Nakon što je projekt “Preuređenje ribarnice Poreč k.č. 407 K.O Poreč” prijavljen u okviru FLAG natječaja u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, natječaj za Mjeru 2. Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabavu vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom, službeno je i prihvaćen od strane FLAG-a “Istarski švoj” te odobren od strane Ministarstva poljoprivrede.

Objekt površine 124 m² u upotrebi je još od 1986. godine, a otvoren je tijekom cijele godine. Bilježi čak desetak zakupaca prodajnih mjesta na bazi mjesečnih i godišnjih ugovora. Značaj ribarnice na ovom području od iznimne je važnosti, a projektom će se izvesti radovi zamjene vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, električnih instalacija i rasvjete, ugradnje novog sustava klimatizacije i ventilacije, zamjene bravarije te zamjene svih podnih i zidnih obloga. Nadalje, ugradnjom adekvatnih materijala energetski će se obnoviti i cjelokupna fasada, stolarija i krov. Uslijedit će i reorganizacija unutrašnjosti prostora te opremanje novim uređajima poput ledomata, komora za skladištenje, komora za smrznuti asortiman, rashladnih uređaja, spremnika, sterilizatora i slično. Bitno je istaknuti i da se sva oprema i površine ribarnice  prilagođavaju HACCP sustavu.

Zahvaljujući natječaju, projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1.658.935,96 kn. Doprinos EU sredstava je 85% te iznosi 1.410.095,57 kuna a RH 248.840,39 kuna. Udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe. Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe u Gradu Poreču – Parenzo.

Radovi započinju danas, 17.02.2022 g., a rok izvođenja  je 100 dana. Ugovoreni izvođač radova je tvrtka Đusto d.o.o. Poreč dok će nadzor provoditi tvrtka Istra Inženjering d.o.o. Poreč.

Usluga Poreč d.o.o.

 

    Arrow pointing up