Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ Tehnička služba - Polaganje optike u gradu
Share icon
Podjeli
Objavljeno 01.08.2008.

Po planu razvijanja mreže optičke komunikacije, ovih je dana dovršeno polaganje i spajanje optičkog kabela na dionici od ormara kod okrugle kule do ormara na trgu Slobode.

Položen je single mode optički kabel za G-bitnu komunikaciju (velike brzine prijenosa informacija) sa 48 nitni u dužini od 300 m, čime će se omogućiti veća propusnost prijenosa podataka i postizanje većih brzina, i od trga Slobode do gradskih ureda u  Pionirskoj ulici - single mode optički kabel sa 12 nitni u dužini 400 m.

Vrijednost investicije iznosi 25.000,00 kn, a radove je izvodila tvrtka San Polo iz Rovinja.

Prednje navedenim zahvatom stvaraju se pretpostavke za daljnji razvoj mreže optičke komunikacije čime će se ostvariti bolja povezanost između gradskih tvrtki, ubrzati povezivanje i učiniti komunikaciju između pojedinih segmenata mreže koja se konstantno razvija stabilnijom i pouzdanijom za prijenos informacija. Ovim zahvatom preko optičke mreže Usluge Poreč omogućeno je povezivanje gradskih ureda u Pionirskoj ulici sa uredima u općinskoj zgradi i POUP-a. Tako smo korak bliže u pružanju boljih usluga našim građanima.

 

Uprava društva

    Arrow pointing up