Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Uređenje groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.10.2015.
image-0ba622ee481e369edb77a892cecb29f875506e5aaf30dd9793adf9bc82a7a620-V

Pred nama su Svi sveti i Dušni dan, blagdanski vikend kojeg će brojni građani obilježiti posjećivanjem grobova svojih obitelji i prijatelja, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njihovim vječnim počivalištima. Kako bi i ove godine posljednja počivališta naših bližnjih predstojeći blagdan dočekala primjereno uređenog izgleda, djelatnici Hortikulture i Groblja već danima rade na uređenju Gradskog groblja Poreč, te mjesnih groblja u Novoj Vasi, Žbandaju, Fuškulinu i Baderni.

Na spomenutim grobljima uređuju se zelene površine, rizlom nasipavaju  staze, uređuju parkirališta i prilazi grobljima, uređuju se spomen obilježja, centralni križevi i zapuštena grobna mjesta.

Građani koji u nadolazećim blagdanima nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih mogu se do 31. listopada do 14.00 sati obratiti upravi groblja Usluge Poreč (tel: 091 434 0094 ili E-mail: tlegovic@usluga.hr) koja među ostalim pogrebnim uslugama nudi i uslugu uređenja grobnog mjesta,  postavljanja cvijeća i paljenja svijeće. Kao i u zadnjih desetak godina i ove je godine (do 02. studenog) na velikom gradskom parkiralištu  organizirana prodaja krizantema koja svojom cvjetnom ponudom već tradicionalno uljepšava ovaj dio grada.

Kako bi se izbjegla gužva te omogućio nesmetani pristup groblju osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima Usluge Poreč, mole se posjetitelji da svoja vozila ne parkiraju na ulaz u groblje i prateće sadržaje već da parkiraju na za to predviđena mjesta. Također želimo obavijestiti građane da su svi građevinski radovi na grobljima zabranjeni do 09.11.2015.

Na blagdan Svih svetih ( nedjelja ) i Dušni dan ( ponedjeljak ) bit će upriličena sveta misa u crkvi na Gradskom groblju Poreč u 15.00 sati.

    Arrow pointing up