Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
WEB GIS tražilica pokojnika
Share icon
Podjeli
Objavljeno 25.10.2016.
20161024_094927

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana na porečko gradsko groblje postavljena je nova informativna ploča sa QR kodom koji je poveznica na Internet aplikaciju – tražilicu pokojnika namijenjenu našim građanima i posjetiteljima groblja za pregled podataka o preminulim osobama i pronalaženju njihovog posljednjeg počivališta.

Aplikaciji mogu pristupiti vlasnici velikog broja pametnih telefona različitih proizvođača, a dovoljno je da imaju podatkovnu vezu na Internet te instaliranu neku od besplatnih aplikacija za čitanje QR koda ili adresu aplikacije mogu i ručno prepisati s informativne ploče u svoj Internet preglednik.

U tražilicu je dovoljno upisati ime pokojnika nakon čega se na karti groblja  pojavljuje točna lokacija na kojoj se nalazi traženo grobno mjesto, te ostali podaci.

Osim za gradsko groblje Poreč, putem tražilice mogu se pretraživati i podaci sa ostalih mjesnih groblja kojima Usluga Poreč d.o.o. upravlja, mjesna groblja Baderna Fuškulin, Nova Vas i Žbandaj.

Osim same tražilice, građanima je sada dostupna i aplikacija o rasporedu sahrana i ispraćaja pokojnika na našim grobljima.

Osim preko QR koda, tražilici pokojnika i rasporedu ispraćaja za određeni dan može se pristupiti i putem mrežne stranice Društva:  http://www.usluga.hr/djelatnosti/pogrebne-usluge/trazilica-pokojnika/ .

Uprava groblja prikuplja i održava evidencije o pokojnicima, a kako se podaci prikupljaju kroz niz godina, postoji mogućnost raznih pogrešaka. Upravo iz toga molimo Vas da sve netočne podatke prijavite na mail adresu: tanja.legovic@usluga.hr

Kako je u navedene blagdane posjećenost grobljima velika, a posjetitelji često dolaze i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i izvan granica RH, cilj nam je bio svim posjetiteljima  olakšati pronalazak posljednjih počivališta svoje rodbine, prijatelja i znanaca kojim žele zapaliti svijeću i položiti cvijeće.

groblje
    Arrow pointing up