NaslovnaDjelatnostiParkirališta

Parkirališta

Trgovačko društvo Usluga Poreč d.o.o. provodi organizaciju i naplatu parkiranja u Gradu Poreču-Parenzo, a sve na temelju Općih uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površina i Odluke o organizaciji, upravljanju i naplati parkiranja na javnim parkiralištima Grada Poreča-Parenzo. Općim uvjetima i Odlukom su određene lokacije javnih parkirališta pod naplatom, vremensko ograničenje trajanja parkiranja, vrijeme naplate parkiranja, cijene parkirališnih karata, te način korištenja parkirališnih karata.

U skladu sa Općim uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površina, naplata se provodi u dva perioda, ljetni i zimski te se u promatranim periodima primjenjuju kako različite cijene naplate tako i različito vrijeme trajanja naplate.

Zastupljena su dva načina naplate parkiranja i to naplata na otvorenim parkiralištima te naplata na zatvorenim parkiralištima.

Usluga Poreč d.o.o. trenutačno upravlja, organizira i naplaćuje parkiranje na sedam ( 7 ) parkirališta zatvorenog tipa. Od istih, naplata se vrši na tri ( 3 ) parkinga dok su ostali predviđeni i rezervirani za stanovništvo i gospodarske objekte koji na istom području ili žive ili obavljaju djelatnost.

Otvorena parkirališta su podijeljena u tri ( 3 ) zone: Zona I, Zona II i Zona III,  a koje se razlikuju po cijenama i vremenu parkiranja u ovisnosti o  ljetnom ili zimskom periodu naplate.

Osim upravljanja parkiralištima, Organizacijska jedinica Parkiralište obavlja i djelatnosti organizacije i kontrole prometa u pješačkim zonama Grada Poreča – Parenzo.

 

Radno vrijeme Ureda za korisnike

Ponedjeljak – petak: od 07:00 do 14:00 sati

 

Centar za video nadzor

Svakodnevno: od 0:00 do 24:00 sata

Kontakt: 052/429-234, 091/431-0078