NaslovnaDjelatnostiParkiralištaZatvorena parkirališta

Zatvorena parkirališta

Zatvorena parkirališta su parkirališta kojima upravlja automatski sustav sa rampnim terminalima na ulazu i izlazu te su u funkciji 24 sata dnevno tijekom cijele godine.

U Gradu Poreču – Parenzo postoje četiri ( 4 ) takva parkirališta i to

  • Veliko gradsko parkiralište,
  • Parkiralište kod osnovne škole ( Ul. K. Huguesa )
  • Parkiralište kod općinskog suda
  • Parkiralište Vrtovi

Veliko gradsko parkiralište  smješteno je u samom centru grada pored gradske tržnice. Broji 750 parkirnih mjesta i 12 mjesta za vozila invalidnih osoba. To je ujedno i kapacitetom najveće parkiralište kojim upravlja Usluga Poreč d.o.o. Namijenjeno je samo osobnim vozilima koja za ulaz koriste  tri (3), a za izlaz dva (2) traka. Ulazno izlazni terminali i blagajna parkirališta su pod video nadzorom. Veliko gradsko parkiralište ujedno je prvo i jedino parkiralište u Gradu Poreču – Parenzo koje funkcionira na LPR sustav odnosno sustav kontrole ulaska i izlaska te naplate na parkiralištu prepoznavanjem registarskih tablica automobila.

Parkiralište kod osnovne škole smješteno je u ulici K. Huguesa i namijenjeno je isključivo osobnim vozilima. Broji 145 parkirnih mjesta i 7 mjesta za vozila invalidskih osoba.

Parkiralište kod općinskog suda smješteno je u centru grada uz Marinu Poreč i jednim dijelom je njen sastavni dio. Parkiralište je zatvoreno rezervirano parkiralište samo za osobna vozila. Ulaz u parkiralište je omogućen isključivo pretplatnicima koji su zasnovali pretplatnički odnos za Veliko gradsko parkiralište te korisnicima Marine Poreč koji za svoje plovilo imaju ugovoreni „stalni vez“.  Parkiralište broji još i 78 parkirnih mjesta za ostale pretplatnike, 2 parkirna mjesta za vozila invalidnih osoba te 8 posebno označenih parkirališta za potrebe općinskog suda.

Parkiralište Vrtovi smješteno je u centru grada nasuprot Velikog gradskog parkirališta. Broji 400 parkirnih mjesta.

 

RADNO VRIJEME
ZATVORENA PARKIRALIŠTA
Radni dan 0-24
Subota 0-24
Nedjelja i blagdani 0-24