USLUGA POREČ DARUJE DJECU EDUKATIVNOM I ZABAVNOM BOJANKOM FANI I FLEKICA

Danas 7. svibnja 2021. godine u prostorima Usluge Poreč, uz pridržavanje epidemioloških mjera, direktor Milan Laković uručio je predstavnicima vrtića i osnovnih škola Poreštine bojanku Fani i Flekica – jedno novo prijateljstvo.

PODJELA SPREMNIKA ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA

U četvrtak 06.05.2021. godine započinje podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona, te plastične i staklene ambalaže. Dodjela spremnika vršiti će se na dogovorenim i organiziranim lokacijama na području pojedine općine svim korisnicima.

ZAPOČINJE PRANJE INDIVIDUALNIH SPREMNIKA ZA MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD

Poštovani korisnici, Obavještavamo Vas da u ponedjeljak, 03.05.2021.g. započinje pranje individualnih spremnika za miješani komunalni otpad. Pranje spremnika vršit će se u dane redovnog odvoza miješanog komunalnog otpada iz Vaše ulice ili naselja, a isto se obavlja pomoću specijalnog komunalnog vozila za pranje spremnika. Ukoliko želite da se izvrši pranje Vašeg spremnika,  molim Vas da u navedeni dan isti bude postavljen na javnoj površini.

U POREČU PODJELA STAKLENIH BOČICA GRAĐANIMA KAO PROMOCIJA SMANJENJA UPOTREBE PLASTIKE

Poreč je Dan planeta Zemlje obilježio eko-akcijom Grada Poreča-Parenzo i Usluge Poreč u sklopu koje su građanima na Trgu slobode i na tržnici dijeljene staklene bočice kao promocija smanjenja upotrebe plastike u svakodnevnom životu. Interes za akciju bio je velik, a pridružio se i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je kroz razgovor i druženje s građanima istaknuo kako je Grad Poreč-Parenzo je u 2020. godini iz upotrebe izbacio plastiku.

ODVAJANJE OTPADA U NAŠEM GRADU JE LAKO I SVI MOŽEMO NAUČITI KAKO

Mogućnosti pravilnog odlaganja otpada u našem gradu su mnogobrojne i potrebno je samo malo truda od strane svih nas da usvojimo neke nove navike i učinimo puno toga za naš okoliš i zdravlje. Biti ekološki svjestan uopće nije tako teško! Ne vjerujete? U nastavku teksta donosimo informacije kako postati aktivni sudionik našeg sustava gospodarenja otpadom na primjeru najčešćih vrsta otpada oko kojih se često pitamo gdje i kako.