Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Održana 43. sjednica Skupštine Hrvatske parking udruge
Share icon
Podjeli
Objavljeno 12.05.2015.
HPU 43

U Poreču je u četvrtak, 7. svibnja 2015. održana 43. sjednica Skupštine Hrvatske parking udruge (HPU) na kojoj su se okupili predstavnici svih hrvatskih firmi i komunalnih poduzeća koje se bave prometom u mirovanju. Domaćin ovog događanja je komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. koje je već deset godina članica HPU. Hrvatska parking udruga krovna je organizacija svih zainteresiranih tvrtki i pojedinaca u Republici Hrvatskoj koji sudjeluju u organizaciji i reguliranju prometa u mirovanju. Osnovana je 30. ožujka 2001. godine u Zagrebu, s ciljem razmjene informacija i strukovnog znanja iz oblasti prometa u mirovanju. Od svog osnutka Udruga se ozbiljno bavi rješavanjem problema prometne politike u okvirima zakonske regulative.

Kao jedan od najnaprednijih iskoraka UPU predstavlja se objedinjen sustav plaćanja i kontrole parkiranja putem mobilnih telefona u svim gradovima Hrvatske po imenu  "m-parking", kojim je Udruga uspjela povezati postojeće mobilne operatore, upravitelje parkirališta  i korisnike parkirališta u sustav. Sustav „m-parking“ trenutno se koristi u 35 gradova.

Danas su članice HPU predstavnici lokalnih uprava i tvrtki koje se bave organizacijom parkiranja u svim većim gradovima Hrvatske, te pridružene članice, proizvođači elektronske opreme ili pružaoci usluge informatičkog inženjeringa i konzaltinga. Udruga danas broji preko 60 članova, s tendencijom stalnoga rasta. Svi članovi sudjeluju u promicanju novih ideja i projekata, kao i u realizaciji donešenih odluka s ciljem usavršavanja djelatnosti pružanja usluge parkiranja građanima i posjetiteljima Republike Hrvatske.

Sudionici  su smješteni u hotelu Valamar Diamant, gdje je i organizirana skupština, a članovi su osim izrade prijedloga Zakona o parkiranju, prijedloga za učlanjenje novih članica, procjeni vrijednosti dugotrajne imovine, raspravljali i o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za sufinanciranje komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj.

 

    Arrow pointing up