Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Glas Istre:Poreč pionir u rješavanju otpadnih voda
Share icon
Podjeli
Objavljeno 02.12.2013.

Trenutno je raspisan natječaj za nadzor radova u trajanju od mjesec dana, a idući tjedan raspisat će se natječaj za izgradnju četiri nova uređaja za pročišćavanje. Informacije su to o novim koracima u sklopu provođenja projekta "Poreč" - sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, koje je na protekloj sjednici Gradskog vijeća dao porečki gradonačelnik Edi Štifanić. Podsjetimo, početkom srpnja iz Bruxellesa je stigla potvrda da se projekt sufinancira sredstvima iz europskih fondova. Ovo su dvije od pet natječajnih dokumentacija koje će se raspisati u sklopu projekta.

Direktor gradskog komunalca Usluge Milan Laković pojasnio je da slijedi raspisivanje natječaja za izgradnju 30-ak kilometara novih kolektora kojima će kanalizaciju dobiti 28 naselja u zaleđu Poreča i općinama Tar-Vabriga, Vrsar i Funtana, odnosno 6.300 stanovnika.

Četvrti je natječaj za izmještanje i rekonstrukciju postojeće kanalizacijske mreže u duljini od pedesetak kilometara, izgrađene prije dvadesetak godina, koja više ne zadovoljava europske standarde. Zadnji je natječaj za opremu sustava, ugradnju kamera i praćenje upravljanja sistemom. Poreština će ovim projektom na području Istre, ali i šire imati najkvalitetniji sustav s trećim stupnjem pročišćavanja koji će omogućavati dobivanje tehnološke vode koja će se koristiti za zalijevanje zelenih i poljoprivrednih površina.

(V. HABEREITER)

    Arrow pointing up