Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Uređenje groblja povodom blagdana Svih svetih
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.10.2016.
dscn0359

Pred nama su Svi sveti i Dušni dan kada će brojni građani posjetiti grobove svojih obitelji, prijatelja i znanaca, te će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odati im dužnu počast i zahvalnost na njihovim posljednjim počivalištima.

Kako bi i ove godine posljednja počivališta naših bližnjih predstojeće blagdane dočekala primjereno uređenog izgleda, djelatnici komunalnog poduzeća Usluga Poreč već danima intenzivno rade na uređenju Gradskog groblja Poreč, te mjesnih groblja u Novoj Vasi, Žbandaju, Fuškulinu i Baderni.

Na spomenutim grobljima uređuju se zelene površine, nasipavaju staze,  uređuju parkirališta i prilazi grobljima te zapuštena grobna mjesta. Također,  uređuju se  spomen obilježja, centralni križevi kako bi se na što dostojanstveniji način mogli prisjetiti i onih do čijih grobova nismo u mogućnosti doći.

Kao i u proteklim godinama (do 01. studenog) na Velikom gradskom parkiralištu  organizirana je prodaja krizantema i cvjetnih aranžmana.

U sklopu uređenja groblja, ovih je dana uvedena i nova mogućnost pretraživanja grobnih mjesta koja je namijenjena svim našim građanima i  posjetiteljima groblja za pregled podataka o preminulim osobama i pronalaženju njihovog posljednjeg počivališta putem mobilnih telefona ili putem tražilice na Internetskim stranicama Društva. U sklopu aplikacije mogu se dobiti i obavijesti o rasporedu sprovoda kako na gradskom groblju Poreč tako i na svim spomenutim mjesnim grobljima.

Građani koji u nadolazećim blagdanima nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih mogu se do 31. listopada do 14.00 sati obratiti upravi groblja Usluge Poreč (tel.: 091 434 0094 ili e-mail: tanja.legovic@usluga.hr) koja među ostalim pogrebnim uslugama nudi i uslugu uređenja grobnog mjesta,  postavljanja cvijeća, te paljenja svijeće.

Na blagdan Svih svetih (ponedjeljak) i Dušni dan (utorak) bit će upriličena sveta misa u crkvi na Gradskom groblju Poreč u  15 sati.

Isto tako želimo obavijestiti  građane da su svi građevinski radovi na grobljima zabranjeni do 07.11.2016. godine.

Kako bi se izbjegla gužva te omogućio nesmetani pristup groblju osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima komunalnog poduzeća mole se posjetitelji Gradskog groblja da svoja vozila ne parkiraju na ulaz u groblje i prateće sadržaje već na parkiralištu pored groblja koje će biti otvoreno za sve korisnike.

dscn0353
dscn0352
    Arrow pointing up