Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Usluga Poreč d.o.o. započinje sa proljetnim eko akcijama sakupljanja krupnog otpada
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.02.2016.

Komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. od ponedjeljka, 29. veljače započinje sa eko akcijama proljetnog čišćenja na području Grada Poreča, općine Funtana, Vrsar, Sv. Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir- Labinci, Tar- Vabriga. Kao i dosadašnjih godina, za prikupljanje glomaznog otpada postaviti će se spremnik zapremnine 5m3 ili 7 m3 na lokacijama koje su unaprijed utvrđene od strane predstavnika Mjesnih odbora i Općina. Detaljan Plan proljetne eko akcije za 2016.g. možete preuzeti u nastavku:

Glomazni odnosno krupni otpad je otpad kojeg  je  zbog svoje  zapremnine ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. U glomazni otpad iz kućanstva spadaju:

  1. KUPAONSKA OPREMA (kada, tuš kada, sauna,, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo i sl.)
  2. STVARI ZA DJECU (krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete)
  3. PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)
  4. NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica, stol, stolac, klupa, daska kod uzglavlja kreveta, fotelja, krevet, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
  5. KUHINJSKA OPREMA ( kuhinjski elementi, sudoper, radna površina, šank )
  6. VRTNA OPREMA ( ograda, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj )
  1. OSTALI GLOMAZNI OTPAD ( rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)
Građevinski otpad (pločice, keramika, građevinski materijali, gipsa,šuta…), opasni otpad, električni i elektronički  otpad, otpadne gume, vozila, otpadne baterije , akumulatori i otpad iz vrtova ne smatra se  glomaznim otpadom iz kućanstva. Navedene vrste otpada sakupljaju se i zbrinjavaju putem ovlaštenih sakupljača  ili se mogu odložiti u reciklažnom dvorištu.

Za sve potrebne informacije molimo građane da se obrate Vilijamu Banku, poslovođi sakupljanja i prijevoza otpada, na telefon 091 431 0029.

I ove godine eko akcija je organizirana  s  ciljem i željom da nam grad i okoliš  budu što čišći i bez otpada, a samim time zdraviji i ugodniji za život.

Usluga Poreč d.o.o.

 

Dokumenti
File iconFile icon
27.02.2016.
PLAN EKO AKCIJA-2016
    Arrow pointing up