NaslovnaObavijestiNovosti RJ HortikulturaPočela zamjena sezonskog cvijeća

Počela zamjena sezonskog cvijeća

Ovih je dana na području grada Poreča započela zamjena ljetne postavke sezonskog cvijeća pri čemu se cvjetne gredice i korita uređuju i pripremaju za nadolazeće hladnije mjesece.

U sklopu jesenskog uređenja izvršiti će se zamjena cvjetnih vrsta, pripremiti će se cvjetne gredice i korita te će se na ukupno 14 lokacija u Gradu izvršiti sadnja dvogodišnjeg zimskog cvijeća, čime se želi između ostalog, doprinijeti prigodnom cvjetnom osvježenju i uređenju Grada.

Sezonsko cvijeće zamijeniti će se ispred zgrade gradske i županijske uprave, na rotorima Viale, kod HEP-a, centar V i III, na rotoru Nikola Tesla te na rotoru kod gradske tržnice. Novo cvijeće uljepšati će i Trg Joakima Rakovca, Trg slobode, park kod zgrade Pučkog otvorenog učilišta Poreč, gradsko groblje te korita koja se nalaze duž gradske rive.

Ukupno će se zasadit površina od cca 600  kvadratnih metara cvjetnih gredica odnosno bit će posađeno 10 000 komada maćuhica, belisa i miozotisa u raznim bojama te oko 4 000 komada raznih lukovica tulipana, narcisa, anemona.

Ukupna vrijednost cvijeća iznosi oko 30  tisuća kuna.

Završetak radova planira se do  kraja  listopada ukoliko to vremenske prilike budu dozvolile.

Usluga Poreč d.o.o.