NaslovnaObavijestiNovosti RJ Pogrebne uslugePrimjena Zakona o pogrebničkoj djelatnosti

Primjena Zakona o pogrebničkoj djelatnosti

Dana 07. travnja 2015. godine na snagu će stupiti novi Zakon o pogrebničkoj djelatnosti (NN 36/2015), a koji između ostalog u članku 8. stavak 1. prva alineja propisuje što se smatra pogrebničkom djelatnosti: preuzimanje i prijevoz umrle osobe ili posmrtnih ostataka od mjesta smrti, odnosno mjesta na kojem se nalazi umrla osoba ili posmrtni ostaci do nadležne patologije, sudske medicine, groblja, krematorija, zračne luke, autobusnog kolodvora, željezničkog kolodvora, pomorske ili riječne luke i ostalih terminala za prijevoz putnika ili robe, poslovnog prostora pogrebnika ili drugih mjesta određenih posebnim zakonom.

Sukladno članku 4. Odluke o upravljanju grobljima (Službeni glasnik Grada Poreča broj 6/2000, 11/2009 ), grobljima na području Grada Poreča upravlja Usluga Poreč d.o.o.

Slijedom navedenog, a u cilju cjelovitog usklađenja sa odredbama predmetnog Zakona, obavještava se da će usluge sahrane unutar nadležnog groblja odnosno od mrtvačnice do mjesta ukopa, od dana 07.04.2016. godine obavljati isključivo  trgovačko društvo Usluga Poreč d.o.o.

Navedeno postupanje obavljati će se na gradskom groblju Poreč, te na mjesnim grobljima Baderna, Žbandaj, Nova Vas i Fuškulin.

Ovim putem molimo cijenjenje građane da se u slučaju smrtnog slučaja obrate Upravi groblja na adresu Karla Huguesa 20, radi dogovora i definiranja svih detalja oko organizacije ukopa.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na broj telefona 052/428-440.

Usluga Poreč d.o.o.