NaslovnaObavijestiNovosti RJ ParkiralištaPušteni u rad novi uređaji za naplatu parkiranja otvorenih parkirališta

Pušteni u rad novi uređaji za naplatu parkiranja otvorenih parkirališta

S ciljem jednostavnijeg korištenja usluga te konstantnog rada na podizanju standarda, trgovačko društvo Usluga Poreč d.o.o. početkom srpnja pustilo je u rad nove uređaje za naplatu parkiranja. Novi uređaji postavljeni su na najfrekventnije lokacije s aspekta prometa u mirovanju i to u ulici Rade Končara, Turističko šetalište te u Zagrebačkoj ulici. Novost koju donose novi uređaji svakako je mogućnost plaćanja putem bankovnih kartica uz već postojeće opcije koje uključuju kovanice i novčanice.

Uvođenjem novih mogućnosti uplate parkirnih karata prvenstveno se olakšalo korištenje parkirališta svim korisnicima, te su se stvorili uvjeti za daljnju nadogradnju i uvođenje novih i svjetskih trendova u području usluga parkiranja.

Vrijednost novih uređaja s montažom iznosi oko 200.000 kuna, a koja su sredstva osigurana financijskim planovima Društva.

Usluga Poreč d.o.o. posljednjim je investicijama na području zatvorenih parkirališta podignula standard istih na zavidnu razinu pri čemu je normalan slijed bio i daljnje ulaganje na otvorena parkirališta. Društvo, trenutno u ljetnom periodu, upravlja sa preko 600 parkirnih mjesta otvorenog tipa, a direktna naplata se osim putem SMS naplate može izvršiti na ukupno 22 parkomata koja su raspoređena po gradskim zonama te pritom vidljivo označena vertikalnom signalizacijom.

Trendovi te razvoj tehnologije u području parkiranja konstantno se mijenjaju i unaprjeđuju pri čemu je veliki znak stavljen na digitalizaciju, automatizaciju te jednostavnije i jeftinije održavanje. Prosječna starost uređaja za naplatu parkiranja u gradu Poreču novom investicijom smanjena je sa 8 na 6 godina te je plan za buduća razdoblja svakako daljnje uvođenje novih sofisticiranijih uređaja koji će omogućiti veću i kvalitetniju funkcionalnost otvorenih parkirališta.

Usluga Poreč d.o.o.