NaslovnaObavijestiNovosti RJ HortikulturaNa području grada u tijeku radovi na zamjeni sezonskog cvijeća

Na području grada u tijeku radovi na zamjeni sezonskog cvijeća

Kao i svake godine, početak proljeća i prvi dani travnja rezervirani su za dodatno hortikulturno uređenje našeg grada. Nakon što su se već intenzivirale radnje na uređenju zelenila u gradu, košnji te orezivanju drveća, ukrasnog grmlja i trajnica, započelo se i sa uređenjem kružnih tokova, cvjetnih gredica i korita. Također, započeli su radovi sadnje ljetnog cvijeća, odnosno zamjena ocvalog zimskog cvijeća sa novim, svježim i primjerenijim za ovo godišnje doba.

Na  površini od ukupno cca 700 m² cvjetnih gredica i cvjetnih  korita biti će zasađeno ukupno  oko 15 000 komada raznog ljetnog cvijeća ( begonia, ageratuma, bidensa, sanpatiens i sl. ). Veći dio površina koja će se urediti nalazi se pod sustavom automatskog polijevanja što će svakako pridonijeti boljoj kvaliteti, raskošnosti i svježini samih sadnica.

U planu je da svi  radovi budu gotovi do  sredine  mjeseca svibnja.

Svim navedenim aktivnostima doprinosi se ljepšem i uređenijem izgledu grada, čime će i sam boravak u njemu tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci biti ugodniji i ljepši kako za mnogobrojne turiste koji će posjetiti naš grad tako i za sve naše građane.

Usluga Poreč d.o.o