Aktualne vijesti

ODLAGANJE OTPADA U STAROGRADSKOJ JEZGRI GRADA POREČA

Obavještavamo naše korisnike sa područja starogradske jezgre Grada Poreč – Parenzo da se nakon ishodovane uporabne dozvole u funkciju stavljaju i podzemni spremnici koji se nalaze na dijelu gradske rive. Ovih dana korisnicima na navedenom području iz kategorije redovnog stanovanja, iznajmljivanja i vikend objekata te pravnim osobama koje se ne bave ugostiteljskom djelatnošću, dostavljene su odgovarajuće RFID kartice kako bi mogli koristiti podzemne spremnike.

Obavijest o odvozu zelenog otpada sa područja Općine Vrsar

Obavještavaju se građani Općine Vrsar-Orsera da će od 19.06.2020. godine Usluga Poreč d.o.o. sa područja Općine Vrsar-Orsera odvoziti zeleni otpad svakog petka. Zeleni otpad (granje, uvelo cvijeće, trava…) odlaže se u za to namijenjene žute vreće. Žute vreće mogu se preuzeti na blagajni velikog parkirališta Saline u Vrsaru svakog dana od 10:00-12:00 sati, uz predočenje računa za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada Usluge Poreč d.o.o. Cijena jedne vreće je 10 kuna (cijena odvoza i zbrinjavanja zelenog otpada), a naplatit će se uz sljedeći račun za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada.

PRIOPĆENJE – KONFERENCIJA NA TEMU Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 07.05.o.g.: NEZAKONITI OBRAČUN CIJENE USLUGE ZBRINJAVANJA OTPADA GRAĐANIMA POREČA

Ovim putem želimo obavijestiti javnost o informacijama koje su iznesene danas na konferenciji za medije održanoj u prostorijama SDP-a, a koju su organizirali predstavnici Gradske organizacije SDP-a Poreč. Tijekom konferencije iznesene su netočne informacije kojima se svjesno dezinformira javnost, a koje mi ovim putem želimo razjasniti.

PODZEMI SPREMNICI SPREMNI ZA UPOTREBU

Ovim putem obavještavamo naše korisnike da su završeni radovi na ugradnji podzemnih spremnika te da je ishodovana Uporabna dozvola za prve dvije lokacije od predviđenih 7, čime iste spremnike stavljamo i u upotrebu. Radi se o podzemnim spremnicima postavljenim na lokaciji  u Prvomajskoj ulici i ulici G. Caprin.

URED ZA KORISNIKE OD UTORKA PONOVO OTVARA SVOJA VRATA ZA USLUGE NAŠIM GRAĐANIMA

Obavještavamo sve naše korisnike da u utorak, 19. svibnja 2020. godine Ured za korisnike na adresi Mlinska 1, ponovo započinje s radom. Kako bi se osiguralo provođenje mjera u svrhu prevencije širenja zaraze virusom COVID -19 ulaz u prostor Ureda za korisnike biti će ograničen te organiziran sukladno preporukama nadležnih institucija.

ZAPOČINJU RADOVI NA POSTAVLJANJU PODZEMNIH SPREMNIKA KOD HOTELA PALAZZO

Jedna od sedam najavljenih lokacija u užem centru grada Poreča gdje će se postaviti podzemni spremnici je i lokacija kod hotela Palazzo, gdje radovi započinju u ponedjeljak 18. svibnja 2020.g., a završetak istih planiran je do kraja istog mjeseca.

IZ EU 10 MILIJUNA KUNA ZA SANACIJU ODLAGALIŠTA OTPADA KOŠAMBRA, RADOVI NAPREDUJU PO PLANU

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Košambra u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radove očekuje u srpnju. Radi se o jednom od većih projekata ove godine u Poreču – vrijednom 12,1 milijuna kuna s PDV-om, a za koji je iz EU dobiveno 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radove su danas obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, direktor komunalnog poduzeća Usluga Poreč Milan Laković te gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat, uz predstavnike izvođača radova - zajednice ponuditelja KOSTAK iz Slovenije i OPERA GROUP iz Zagreba i stručnog nadzora firme PANGEO Projekt iz Zagreba.

MJERE ORGANIZACIJE POSLOVANJA RADI PREVENCIJE ŠIRENJA ZARAZE KORONAVIRUSOM COVID-19

Nastavno na Odluku o stavljanju van snage Odluke Vlade Republike Hrvatske o organizaciji rada i tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, a temeljem Odluke o smjernicama rada u upravnim tijelima Grada Poreča – Parenzo, sve sukladno naputcima i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, trgovačka društva Usluga Poreč d.o.o. i Odvodnja Poreč d.o.o. od 13. svibnja 2020. godine uvode slijedeće mjere organizacije rada: 1. Rad sa strankama u Upravi Društva na adresi Mlinska 1, uredu Uprave groblja na adresi Karla Huguesa 20 i u Uredu za korisnike usluga na adresi Mlinska 1, obavljati će se isključivo uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješit bez prisutnosti iste.

OBAVIJEST – OTVARANJE DODATNIH PRODAJNIH PROSTORA NA GRADSKOJ TRŽNICI

Obavještavamo sve korisnike da od utorka 07.04.2020. godine na Gradskoj tržnici Poreč se otvaraju pojedini poslovni prostori i stolovi kako na otvorenom tako i na zatvorenom dijelu. Prednje navedeno se ne odnosi na prostore koji zbog zabrane rada sukladno Odlukama Stožera nisu u mogućnosti vršiti djelatnost.

OBAVIJEST O RADU GRADSKE TRŽNICE POREČ

Nastavno na zaprimljenu Uputu o uvjetima za izniman rad određenih tržnica, od subote 28.03.2020. godine dozvoljava se rad zatvorene tržnice, ribarnice i isključivo zatvorenih objekata u sastavu Gradske tržnice Poreč.