Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.02.2018.
DSCN0111

Završetkom radova na dogradnji mjesnog groblja u Fuškulinu te dobivenom pravomoćnom uporabnom dozvolom za predmetni objekt, novosagrađeni dio groblja može se početi koristiti za prve ukope. U nedjelju, 04. veljače 2018. godine, novi je dio groblja nakon Sv. mise u mjesnoj crkvi Sv. Roka blagoslovio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša zajedno sa mjesnim župnikom Ivanom Butkovićem. Biskup je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike na molitvu, mir i zajedništvo te istaknuo da je to veliki dan za sve žitelje mjesnog odbora Fuškulin te zahvalio Gradu Poreču i upravi društva Usluge Poreč d.o.o. na realizaciji tog značajnog projekta.

Slavlju su prisustvovali  gradonačelnik  Loris Peršurić, direktor Usluge Poreč d.o.o.   Milan Laković  sa  svojim  suradnicima te brojni građani. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo da je dogradnja MO Fuškulin jedna u nizu značajnih investicija u 2017. godini, a istom je za područje tog mjesnog odbora riješen problem nedostatka grobnih mjesta za sljedećih dvadesetak godina te se zahvalio svim prisutnima što su uveličali sam događaj.

Radovi na proširenju koji su određeni u ugovorenom roku,  izvršeni su  na sjevernom dijelu na površini od 1550 m2. Groblje sada zajedno sa dosadašnjim - starim dijelom čini jedinstvenu funkcionalnu cjelinu  na površini od 3030 m2 s ukupno 446 grobnih mjesta.

Osim novih 256 grobnih mjesta, napravljene su opločne staze u površini od 350 m2, šljunčane staze u površini od 270 m2 te 80  m2 zelenih površina. Posađeno je 9 stabala čempresa, 40 sadnica puzavica, postavljene su klupe, kameno postolje sa priključkom vode, te ostale infrastrukturene komponente važne za groblje, a osobito se ističe i grobljem dominira čelični križ visine 3,60 metara.

Investitor Usluga Poreč d.o.o. investirala je u projekt 1.100.000,00 kuna.

Dodatno je  izgrađen   pristupni asfaltni put do ulaza u novi dio groblja, u dužini od 70 metara  i širine 3 metra, a zamijenjen je i  dio asfalta oko same crkve koji je bio u znatno lošem stanju.

Usluga Poreč d.o.o. koja upravlja mjesnim grobljem u Fuškulinu ovim putem  najavljuje da će u ovoj godini urediti i stari dio groblja, a sve u cilju podizanja standarda pružanja usluga te stvaranju funkcionalnih i suvremenih groblja te boljih uvjeta za dostojan ispraćaj na posljednje počivalište  naših najmilijih.

    Arrow pointing up