NaslovnaVijestiNovosti RJ Pogrebne uslugeBlagoslovljen novoizgrađeni dio porečkog Gradskog groblja

Blagoslovljen novoizgrađeni dio porečkog Gradskog groblja

| Novosti RJ Pogrebne usluge

Na Kvaternu nedjelju, 12. ožujka 2017. godine blagoslovljen je novoizgrađeni dio porečkog Gradskog groblja, kojemu je prethodila Sveta misa u crkvi na samom groblju, a koju je predvodio Biskup porečko-pulski Monsinjor Dražen Kutleša uz porečkog župnika Milana Zgrablić.

Dogradnja groblja bila je nužna s obzirom na povećanje broja stanovnika u posljednja dva desetljeća, a sukladno tome povećava se i potražnja za novim grobnim mjestima.

Dograđeni dio groblja nalazi se na istočnoj strani u odnosu na postojeće groblje te svojom arhitektonskom vizurom i tehničkim rješenjima sada čine jednu skladnu i funkcionalnu cjelinu. Radovi su odrađeni na površini od 5220 m2, od koje 2.300 m2 uključuje  grobna mjesta, a ostalo hodne staze obložene  tlakovcem i zelene površine.

Radovi  su započeli u proljeće 2016. godine, a po okončanju istih  izvršen je tehnički pregled i dobivena pravomoćna uporabna dozvola, te je dograđeni dio groblja stavljen u funkciju.

Usluga Poreč d.o.o. u ovaj je projekt uložila  4.253.801,38 kuna.

Ovim projektom povećan je kapacitet groblja za novih 676 grobnih mjesta, 68 grobnica, od kojih 19 grobnica sa 6 ukupnih mjesta te 49 grobnica sa tri ukupna mjesta, riješen je sustav navodnjavanja zelenih površina, te postavljena  javna rasvjeta, čime će se zadovoljiti zahtjevi građana te postojeći standard usluga podići na viši nivo.

U sklopu dogradnje groblja rekonstruirana je i gradska prometnica u dužini od 200 m koja vodi do istočnog ulaza novoizgrađenog dijela groblja, s vanjske strane groblja uz sjeverni i istočni ogradni zid posađenu su čempresi te uređena površina između sjevernog zida groblja i glavne prometnice.

Sa novoizgrađenim dijelom ukupan broj grobnih mjesta na Gradskom groblju Poreč iznosi 3.449 grobnih mjesta, a novoizgrađenim kapacitetom, prema sadašnjoj demografskoj statistici,  biti će zadovoljene potrebe za narednih 15 do 20 godina.

Realizacijom ovog projekta naše će groblje  novim izgledom  učiniti Grad Poreč-Parenzo  ljepšim i plemenitijim, a njegove građane ponosnijima dostojanstvenim ispraćajima svojih najmilijih na posljednje počivalište.

Naša je obveza zaštititi, održavati i obnavljati naša groblja koja osim što vječna počivališta i mjesta sjećanja, ona su i kulturni identitet svakog grada i njegovog stanovništva, izjavio je Gradonačelnik Edi Štifanić.

Usluga Poreč d.o.o.

Dokumenti