NaslovnaVijestiNovosti RJ MarinaCarina Usluzi Poreč vratila 1,14 milijuna kuna naknade za Sportsku luku s pripadajućim kamatama

Carina Usluzi Poreč vratila 1,14 milijuna kuna naknade za Sportsku luku s pripadajućim kamatama

| Novosti RJ Marina

Glavna tema današnje konferencije bilo je Rješenje Ministarstva financija doneseno 16. travnja 2018. godine kojim je utvrđeno da se obvezniku Usluzi Poreč d.o.o. vraća uplaćena naknada za koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra – sportske luke Poreč u iznosu od 1.142.462,18 kuna i pripadajuća zatezna kamata.

U prisutnosti svojih suradnica Lorene Velenik, rukovoditeljice sektora općih i pravnih poslova te Andree Arman, voditeljice Marine Poreč direktor Usluge Poreč d.o.o. , gospodin Milan Laković ukratko je obrazložio  problematiku i višegodišnji pravni postupak koji je završio pozitivnim ishodom te obavijestio da je dana  10. svibnja 2018. Usluzi Poreč izvršen povrat cijelovitog iznosa uvećan za pripadajuće kamate u iznosu od 95.528,92 kn.  Predmet  sudskog spora bilo je utvrđivanje gospodarske djelatnosti unutar ugovora o koncesiji  što je u konačnici nakon višegodišnjih žalbenih postupaka ipak,  potvrđeno ispravnim.

Voditeljica Marine Andrea Arman istaknula je da je društvo Usluga Poreč d.o.o.  u zadnje tri godine investiralo značajna sredstva u poboljšanje ponude i  podizanje kvalitete samih usluga koje se pružaju turistima nautičarima. Tako je 3.000.000,00 milijuna kuna uloženo u rekonstrukciju i  energetsku učinkovitost poslovne zgrade Marine Poreč te sanaciju i opremanje dotrajalih molova.

Gosti Marine dobili su novoopremljene  prostorije za osobnu higijenu, sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti, praonicu rublja, meteorološku stanicu, bežični pristup internetu, novi sustav za videonadzor kompletnog područja Marine i 24.00 satnu tehničku zaštitu i kontrolu pristupa na molove.

Sa novinarima je podijeljena i vijest kako  je luka nautičkog turizma Marina Poreč   povisila kategoriju marine na tri sidra kao znak kvalitete, a koje dodjeljuje Ministrstvo turizma Republike Hrvatske.

  • „Ovo su sve jako lijepe vijesti za Marinu Poreč pa je to razlog našeg današnjeg susreta . Veseli nas da je nakon višegodišnje pravne borbe donesena ispravna odluka kao dokaz pravilnog poslovanja naše tvrtke, a i radosni smo zbog još jednog  sidra koje daje novi poticaj  razvoju Marine , jedna u paleti djelatnosti našeg Društva  kojom smo izrazito ponosni, a ustvari često je ne ističemo. Današnjim susretom u Marini Poreč nastojimo to malo ispraviti i ukazati na buduće aktivnosti koje nas očekuju“- rekao je direktor Laković.

Uz razgovor i pitanja , razgledani su  novi prostori marine i uređeni molovi te se razgovaralo o budućnosti i daljnjim planovima.

 

Usluga Poreč d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti