Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Čišćenje gradskih plaža od naftnih mrlja
Share icon
Podjeli
Objavljeno 08.08.2008.

Tijekom jučerašnjeg dana već u ranim jutarnjim satima registrirani su prvi znaci onečišćenja plaža na dionici od hotela Pical do Materade pa su djelatnici Usluge odmah po izvješćivanju gradonačelnika započeli sa čišćenjem. Radovi su nastavljeni i tijekom jutra.

Čim su se pojavile prve informacije o naftnoj mrlji koju su zamijetili ribari na otvorenom moru pojačana je pažnja radi blagovremenog uočavanja eventualne mogućnosti zagađenja ukoliko bi se masna mrlja približila plažama u koncesiji Grada Poreča.

Jutrošnjim obilaskom plaža sa morske strane sa plovilom gradske Marine Poreč nisu ustanovljena nikakva zagađenja naftnim mrljama, a kasnijim obilaskom sa kopnene strane utvrđena su zagađenja i onečišćenja na lokalitetima u produžetku uređene gradske plaže Materada prema plaži turističkog naselja Plave Lagune Materada.

Utvrđeno onečišćenje na spomenutom području očistit će se u popodnevnim satima današnjeg dana (08.08.2008.).

Na području uvale Sv. Martin nisu uočene nikakav onečišćenja, dok je od rta Porto Bussola prema Červar Portu uočena pozicija gdje je došlo do manjeg zagađenja.

Daljnjim pregledom priobalja do Tarske vale nisu uočena nikakva onečišćenja, kako u uvali Santa marina, tako ni u Tarskoj vali.

Uprava Društva

    Arrow pointing up