NaslovnaVijestiCvjetni vikend 26. – 27. travanj

Cvjetni vikend 26. – 27. travanj

Od 26. do 27. travnja Poreč postaje cvjetno središte ovog kraja, a ovo je sedma godina za redom da se održava Cvjetni vikend.U dva dana sajma cvijeća posjetitelji će moći kupiti sadnice cvijeća, naučiti kako aranžirati i čuvati cvijeće, ali i uživati u različitim vrstama cvijeća.

Humanitarni karakter

Sajam cvijeća neće biti samo izložbeno prodajnog nego i humanitarnog karaktera. Naime, Društvo invalida iz Poreča prihode od proizvoda prodanih na sajmu donirat će potrebitima. Dva sajamska dana, subota i nedjelja, uz standardnu prodaju cvijeća obilježit će mnogobrojne i raznolike aktivnosti. Tako će se birati najljepše uređen štand, najljepši aranžman i najljepša slika. U subotu će se održati smotra učeničkih zadruga Istarske županije.

Besplatan ulaz

Očekuje se da će Cvjetni vikend privući mnogo posjetitelja. Za veliki broj dolazaka svakako je zaslužna i činjenica da se ulaz ne naplaćuje.

Cvjetni vikend na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Maloj vijećnici predstavila je Nevia Poropat, rukovoditeljica RJ hortikulture komunalnog poduzeća Usluga. Otvorenje Cvjetnog vikenda bit će u subotu, 26. travnja u 9.00 sati u dvorani Veli Jože, gdje će nastupati djeca porečkih dječjih vrtića kao i učenici porečkih osnovnih škola. Sam prostor pomažu nam urediti učenici Srednje škole Mate Balote, kazala je Nevia Poropat, dodavši kako je partner sajma učenička zadruga „Parentino“ Poreč. Uz prigodan govor direktora komunalnog poduzeća Usluga Milana Lakovića, Cvjetni vikend otvorit će gradonačelnik Edi Štifanić.

Ova cvjetna manifestacija otvorena je u subotu od 9.00 do 19.00 i nedjelju od 9.00 do 17.00 sati, stoga  pozivamo sve  ljubitelje cvijeća da nas posjete i pronađu ponešto za svoje  vrtove i balkone.

Usluga Poreč