Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Cvjetni vikend u Poreču
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.04.2014.
D2050002

"Cvjetni vikend” je porečku sportsku dvoranu “Veli Jože” doslovce odjenuo u cvijeće, i to iznutra i izvana. Već na samom ulazu u grad na ovu je manifestaciju ukazivao drveni voz okićen điranama, a pred dvoranom su zadivljeno zastajkivali klinci jer su ih dočekali od cvijeća ispleteni likovi omiljenog crtića za najmlađe “Peppa Pig”. Sedmo izdanje porečkog “Cvjetnog vikenda” otvorio je u subotu ujutro gradonačelnik Edi Štifanić koji je, zajedno s direktorom komunalnog poduzeća Usluge Poreč d.o.o. Milanom Lakovićem, u ime organizatora, pozvao prisutne da se kreativno pridruže ovoj manifestaciji.

Svečanosti je prisustvovalo stotinjak djece iz pet porečkih vrtića i nižih razreda osnovne škole, također i predstavnici istarskih učeničkih zadruga, kao i njihovi gosti iz susjedne, Primorsko-goranske županije iz Čabra i Broda na Kupi. Ovogodišnji partner sajma je Srednja škola Mate Balote koja se predstavila sadnicama iz vlastitog rasadnika.

A na cvjetnom sajmu kao na cvjetnom sajmu – sve pršti od boja i mirisa. Promatrači i kupci najviše su se interesirali za ljetno cvijeće za balkone i terase te vrtne gredice kao i začinsko bilje. Svoje radove ponudili su i članovi porečkog Društva invalida te još nekoliko proizvođača na neki način vezanih uz cvijeće i ljekovito bilje pa su  se tako  uz cvjetne sadnice mogli kupiti i razni suveniri, maslinovo ulje i biljni kozmetički pripravci.

U natjecateljskom dijelu sajma, tročlana komisija odabrala je u kategoriji  za  najuređeniji štand Ures d.o.o. iz  Umaga. Najljepši cvjetni aranžman sa rezanim cvijećem izradila je  cvjećarnica "Gardenija" iz Poreča vlasnice Vesne Radošić, dok nagradu za najbolju sliku dobila je Ester Diklić. Sponzor svih nagrada je turistička agencija Porto bussola d.o.o. iz Poreča. Nagrade i zahvalnice uručili su dogradonačelnica grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, tehnički direktor komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. Srđan Mažar  i  Sergio Pavat.

 

 

D2050010
D2050019
D2050035
D2050039
    Arrow pointing up