NaslovnaVijestiDan nakon nevremena

Dan nakon nevremena

Današnji je dan pokazao sve posljedice jučerašnjih vremenskih neprilika.

Iako i danas povremeno pada kiša, djelatnici radnih jedinica Čistoća i Hortikultura nastoje maksimalno dovesti grad u stanje prihvatljive čistoće i urednosti.

Budući da su i strojevi u funkciji, čišćenje je ipak daleko lakše i prihvatljivije.

Nakon što je u jutarnjim satima najprije očišćena obala od gradske marine do hotela Riviera i obala Matka Laginje, djelatnici Čistoće i Hortikulture rade na čišćenju preostalih dijelova grada. Što se čistoće tiče, najugroženiji dijelovi grada su neposredno uz more, u gradskoj marini gdje je more izbacilo veće količine šljunka i pijeska, kao i na gradskom kupalištu te na plaži Materada gdje su veće količine raznog smeća izbačene čak i na prometnicu koja vodi od Materade prema Červaru.

 

Uočena su manja oštećenja i na visokom raslinju, odlomljene grane i grančice uklanjaju se sa javnih površina.

Kako je more došlo i do niskog raslinja i cvijeća na obali, očekuju se posljedice lošeg nevremena i na cvijeću koje je svakako osjetilo neugodu nevremena.   

 

Na molovima u marini i luci Poreč nekoliko je bitvi ostalo bez električnog napajanja uslijed jučerašnjeg poplavljivanja. Njihova je sanacija započela jutros.

 

Ako izuzmemo oštećeni mol na gradskom kupalištu, većih oštećenja komunalne opreme u gradu nije bilo. U gradskoj luci izvađen je iz mora  jedan spremnik za komunalni otpad, te je spašen jedan drveni naslon klupe za sjedenje koje su postavljene uzduž porečke rive.

Uprava društva

Dokumenti