Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Dan nakon nevremena
Share icon
Podjeli
Objavljeno 02.12.2008.

Današnji je dan pokazao sve posljedice jučerašnjih vremenskih neprilika.

Iako i danas povremeno pada kiša, djelatnici radnih jedinica Čistoća i Hortikultura nastoje maksimalno dovesti grad u stanje prihvatljive čistoće i urednosti.

Budući da su i strojevi u funkciji, čišćenje je ipak daleko lakše i prihvatljivije.

Nakon što je u jutarnjim satima najprije očišćena obala od gradske marine do hotela Riviera i obala Matka Laginje, djelatnici Čistoće i Hortikulture rade na čišćenju preostalih dijelova grada. Što se čistoće tiče, najugroženiji dijelovi grada su neposredno uz more, u gradskoj marini gdje je more izbacilo veće količine šljunka i pijeska, kao i na gradskom kupalištu te na plaži Materada gdje su veće količine raznog smeća izbačene čak i na prometnicu koja vodi od Materade prema Červaru.

 

Uočena su manja oštećenja i na visokom raslinju, odlomljene grane i grančice uklanjaju se sa javnih površina.

Kako je more došlo i do niskog raslinja i cvijeća na obali, očekuju se posljedice lošeg nevremena i na cvijeću koje je svakako osjetilo neugodu nevremena.   

 

Na molovima u marini i luci Poreč nekoliko je bitvi ostalo bez električnog napajanja uslijed jučerašnjeg poplavljivanja. Njihova je sanacija započela jutros.

 

Ako izuzmemo oštećeni mol na gradskom kupalištu, većih oštećenja komunalne opreme u gradu nije bilo. U gradskoj luci izvađen je iz mora  jedan spremnik za komunalni otpad, te je spašen jedan drveni naslon klupe za sjedenje koje su postavljene uzduž porečke rive.

Uprava društva

    Arrow pointing up