NaslovnaVijestiDjeca OŠ Poreč u akciji prikupljanja ambalažnog otpada

Djeca OŠ Poreč u akciji prikupljanja ambalažnog otpada

Djeca u suradnji učitelja i ravnateljicom OŠ Poreč gđom Barbić pokazali su pravi primjer kako se postupa sa prikupljanjem ambalažnog otpada.

Kako su djeca odgovorno shvatila prikupljanje boca a i brigu o čistoći svoga Grada prikupljene boce donijeli su u školu . Da se djeca ne bi brinula za dostavu boca na sabirno mjesto u Školjku djelatnici Usluge organizirali su prihvat ambalaže ispred Osnovne škole.
Razrednici svakog razreda su sa svojim skupinama djece u najlon vrećama uz prateći dokument s radošću predali prikupljene boce. U pomoć djeci pridružio se i domar gdin Križmanić Mario jer kako nam kaže “Djeci mi trebamo dati pravi primjer da bi shvatili odgovornost akcije”.
Svakom razredu za donesene boce isplaćena je naknada od 0,50 lipa po jedinici tako je za ukupno 2.741 sakupljenih uzoraka isplaćena naknada od 1.370,50 kuna.
Kako saznajemo od ravnateljice iznos je doznačen na blagajnu škole pa će tako svaki razred raspolagati za svojim novcem. Konkurencije među razredima protekla je takmičarski tako su pojedini razredi sakupili od 5 do čak 150 kuna.
Prema riječima ravnateljice Barbić nastaviti će se sa edukacijom djece na očuvanju okoliša a ova akcija nam je omogućila da se djeca još više potrude, jer kad vide da nešto i zarade njihovo zalaganje nije upitno.
Sljedeće prikupljanje organizirano je za 10-tak dana , a akcija otkupljivanja ambalažnog otpada organizirana je od strane Usluge po svim školama.

Uprava Društva

Dokumenti