NaslovnaVijestiNovostiDogradnja Porečkog groblja, preuređenje poslovne zgrade Marine te rekonstrukcija unutrašnjeg dijela gradske tržnice

Dogradnja Porečkog groblja, preuređenje poslovne zgrade Marine te rekonstrukcija unutrašnjeg dijela gradske tržnice

| Novosti

Sa željom da naše usluge budu što kvalitetnije a sukladno poslovnim i financijskim planovima društva navedeni radovi realizirati će se u prvoj polovici 2016. godine. Ukupna vrijednost radova iznosit će 8.787.000,00 kn bez PDV-a , dok je to pojedinačno za proširenje groblja 6.000.000,00 kn, za uređenje poslovne zgrade Marine 2.400.000,00 kn i za unutrašnju rekonstrukciju gradske tržnice 387.000,00kn sve bez PDV-a. Prvi radovi započet će 11. siječnja 2016. sa rekonstrukcijom unutrašnjeg dijela tržnice a koji bi trebali biti gotovi unutar mjesec dana.

Za proširenje groblja i uređenje poslovne zgrade Marine raspisani su javni natječaji koji bi trebali biti gotovi do konca siječnja pa se očekuje početak radova sredinom veljače. Trajanje radova je planirano  u razdoblju od pet mjeseci za groblje i četiri za Marinu.

Također izvješćujemo građane da smo proveli usklađenja cijena usluga groblja i marine, sa susjednim mjestima i gradovima u Istri  pa u nadolazećem tekstu dajemo podrobnije informacije o svemu.

Proširenje groblja

Novim proširenjem povećat će se kapacitet groblja za 676 grobnih mjesta te 47 grobnica.

Zahvat se predviđa na istočnoj strani u odnosu na postojeće groblje i to na način da staro i novo proširenje čine jednu funkcionalno-oblikovnu cjelinu.

Porečko groblje, kao jedno od ljepših , u svojoj specifičnoj i osjetljivoj djelatnosti nastoji pružati usluge po visokim standardima iskazujući susretljivost i razumjevanje svojih djelatnika u ljudima, teškim trenucima.

Iako tiho i nenametljivo, djelatnost je na groblju stalno prisutna. Dodjela grobnih mjesta, uređenje, rekonstrukcija i održavanje groblja dio su aktivnosti upravljanja gdje spada i  cijelovita organizacija pogreba. Održavanje groblja podrazumijeva čišćenje zemljišta, staza i zelenila, održavanje mrtvačnica, dvorana za izlaganje, prostorija za ispraćaj umrlih i drugih pratećih objekata.

Da bi se zadržali takvi standardi ali i zadovoljili svi zahtijevi građana te pružile nove usluge potrebna su stalna ulaganja i analize poslovanja. Upravo zato, nakon  14 godina i svih poraslih troskova energenata bilo je potrebno uskladiti cijene usluga sa stvarnim troskovima. Usklađenja su izvršena sa cijenama susjednih pogrebnih poduzeća, odnosno sa cijenama koje se primjenjuju na području Istarske županije. (cijene usluga:http://www.usluga.hr/category/cjenici/  )

Preuređenje poslovne zgrade Marine u Poreču

Radovi će se izvoditi unutar postojećih gabarita građevine, a cilj je da se sadašnji prostor reorganizira kako bi se prilagodio novim standardima, bitnim za djelatnost marine te poboljšali uvjeti rada i usluga gostima. Osigurati će se toplinska stabilnost na način da zgrada bude energetski učinkovita. U sklopu radova se predviđa postavljanje novih slojeva poda, obnavljanje zidova te postavljanje nove stolarije. Obnoviti će se krovne površine na koje će se postavit solarni kolektori. Postojeći sanitarni čvor će se kompletno preurediti te će se osigurati i sanitarni čvor za osobe s posebnim potrebama.

Marina Poreč  je otvorena  tijekom cijele godine te raspolaže sa 120 vezova u moru koji se koriste kao stalni i tranzitni vezovi. Svi vezovi opremljeni su priključcima za vodu i struju. Uz marinu se nalazi i sportska lučica sa smještajnim kapacitetom od 330 vezova za građane grada Poreča. Kapaciteti marine su nedostatni u odnosu na potrebe , a po onome što pruža svojim korisnicima svrstana je u marinu .II kategorije.

Marina u svojim skromnim mogućnostima nudi gostima vez sa strujom, vodom, satelitski priključak, korištenje sanitarnog čvora, praonicu rublja, parkirno mjesto za osobni automobil, recepcijske usluge, te besplatno korištenje Interneta ( WiFi ) i priključka za satelitsku antenu na molovima za struju i vodu, te druge usluge.

S obzirom da se radi o  gradu poznatom po turističkim dostignučima onda i ova nautička strana zaslužuje podizanje standarda kvalitete  njenih usluga. Za to je potrebno provesti određena ulaganja koja se prije svega sastoje od rekonstrukcije postojećih sadržaja. Kvalitetna i tehnološki napredna infrastruktura, visoko standardizirana usluga, lijepo i uredno uređenje, te educirani djelatnici,očekivana su usluga ovakvog turističkog središta.

Analizom postojećeg stanja u marini, broja vezova, njihove iskoristivosti i uspoređujući cijene sa susjednim marinama i lučicama ,nakon deset godina, ukazala se potreba za korekcijom istih. ( http://www.usluga.hr/category/cjenici/ )

Naime, usklađivanjem cijene veza po dužnom metru sa cijenama susjednih lučica kao što je luka u  Červar Portu  pokušat će se prvenstveno uvesti red među korisnicima vezova, te sagledati mogućnost novog rasporeda plovila, čime bi se omogućila dodjela novih vezova. Minimalnim podizanjem cijena   omogućit će se dodatni prihod, koji će se uložiti u Marinu Poreč i njezine sadržaje, što čini pretpostavku za podizanje kvalitete svih usluga na višu razinu i zadovoljstvo njenih korisnika.

Rekonstrukcija unutarnjeg dijela gradske tržnice

Radovima je predviđeno uklanjanje postojećeg stubišta koje je rekonstrukcijom upravne zgrade stavljeno izvan upotrebe te će se tako dobiveni prostor iskoristiti za povećanje prodajnog prostora i kvalitetniju organizaciju zatvorene tržnice. Postaviti će se dio novih stolova i obnoviti postojeći te će svaki korisnik dobiti svoj priključak za struju. Prostor na novo obojati,dobiti će novu rasvjetu i obnoviti će se podne kamene ploče te zaštiti sredstvom za protukliznost kako bi se povećala udobnost i sigurnost svih korisnika zatvorene tržnice.

Gradska tržnica obuhvaća vanjsku natkrivenu tržnicu, zatvorenu tržnicu i ribarnicu. U sklopu tržnice nalazi se i određeni broj poslovnih prostora u kojima se obavljaju ugostiteljske i trgovačke djelatnosti. Kako je to jedina  tržnica u gradu i tijekom ljetnih mjeseci iznimno posjećena svakako predstavlja turističku sliku grada pa je potrebna stalna briga oko njena izgleda i funkcionalnosti.

Spomenutim uređenjem doprinijeti će se zadovoljstvu korisnika prostora koji na tržnici obavljaju svoju djelatnost ali i posjetitelja koji ovdje kupuju.

 

 

Usluga Poreč, d.o.o.

Dokumenti