NaslovnaVijestiNovosti RJ ČistoćaEko akcija sakupljanja krupnog otpada

Eko akcija sakupljanja krupnog otpada

| Novosti RJ Čistoća

Komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. od ponedjeljka, 13. veljače započinje sa eko akcijama proljetnog čišćenja na području Grada Poreča, općina Funtana, Kaštelir- Labinci, Sv. Lovreč, Tar- Vabriga, Višnjan, Vižinada i Vrsar.

Kao i dosadašnjih godina, za prikupljanje glomaznog otpada postaviti će se spremnik zapremnine 5m3 ili 7 m3 na lokacijama koje su unaprijed utvrđene od strane predstavnika Mjesnih odbora i Općina.

Detaljan Plan proljetne eko akcije za 2017.g. možete preuzeti u nastavku: Plan proljetne Eko akcije 2017.g

Glomazni odnosno krupni otpad je otpad kojeg  je  zbog svoje  zapremnine ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. U glomazni otpad iz kućanstva spadaju:

  1. KUPAONSKA OPREMA (kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo i sl.)
  2. STVARI ZA DJECU (krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete)
  3. PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)
  4. NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica, stol, stolac, klupa, daska kod uzglavlja kreveta, fotelja, krevet, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
  5. KUHINJSKA OPREMA ( kuhinjski elementi, sudoper, radna površina, šank )
  6. VRTNA OPREMA ( ograda, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen,

roštilj )

  1. OSTALI GLOMAZNI OTPAD ( rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice

zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)

Građevinski otpad (pločice, keramika, građevinski materijali, gipsa,šuta…), opasni otpad, električni i elektronički  otpad, otpadne gume, vozila, otpadne baterije , akumulatori i otpad iz vrtova ne smatra se  glomaznim otpadom iz kućanstva. Navedene vrste otpada sakupljaju se i zbrinjavaju putem ovlaštenih sakupljača  ili se mogu odložiti u reciklažnom dvorištu.

Za sve potrebne informacije molimo građane da se obrate Vilijamu Banku, poslovođi sakupljanja i prijevoza otpada, na telefon 091 431 0029 ili Elvinu Ferencu, voditelju sakupljanja i prijevoza otpada, na telefon 091 431 0107.

Usluga Poreč d.o.o.