Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Ekološki koraci za ljepšu budućnost građana
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.04.2016.
Podzemni-1

Usluga Poreč d.o.o. postavlja u užem centru grada Poreča šest novih kompleta podzemnih spremnika, ukupne zapremnine 4 400 litara.

Ekologija i održivost sve su češći faktori na koje se mora računati kako bi živjeli bolje i zdravije. S tim ciljem nastavlja se zamjena uobičajenih zelenih spremnika za otpad sa podzemnim spremnicima.

Prednosti ovakvog načina zbrinjavanja otpada su mnogobrojne. Otpad se zbrinjava ispod razine zemlje gdje je niža temperatura, a osim veće ekološke prihvatljivosti, podzemni spremnici su izrazito funkcionalni i estetski prikladniji, posebice s obzirom da je grad Poreč turističko mjesto.

Sa ulica će nestati glomazni kontejneri, neugodni mirisi, riješit će se i problem pomicanja kontejnera, što zbog vjetra, što zbog ljudskog faktora, a odlaganje otpada diže se na viši higijenski nivo.

Svaki se pojedini komplet sastoji od četiri odvojena spremnika, a vrsta otpada koja se odlaže prilagodit će se potrebama lokacije na kojoj se postavljaju.

Napominje se da su otvori podzemnih spremnika manji od otvora spremnika na koje smo navikli, pa se mole građani da otpad odlažu u vrećicama ukupne zapremnine do 60 litara i da se kartonske kutije stisnu ili rastave kako bi zauzele što manje mjesta.

Radovi na postavljanju započinju 5. travnja 2016. godine u Kandlerovoj ulici, Turističkoj ulici, Marini Poreč, naselju Balota, Ulici J. Šurana i Ulici V. Gortana.

Za vrijeme trajanja radova promet će na tim lokacijama biti usporen ili zatvoren, pa se ovim putem mole svi građani za strpljenje.

Ukupna vrijednost ove hvalevrijedne investicije je 800.000,00 kn, a 40% nabave spremnika financirano je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

I ovoga puta komunalno društvo Usluga Poreč d.o.o. prepoznalo je da se ekonomska i ekološka održivost mogu uskladiti i da gospodarski napredak ujedno može za sobom povući i onaj ekološki.

    Arrow pointing up