NaslovnaVijestiNovosti RJ Pogrebne uslugeU Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna

U Fuškulinu uskoro dovršetak investicije vrijedne 1,1 milijun kuna

| Novosti RJ Pogrebne usluge

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je gradilište na mjesnom groblju u Fuškulinu, gdje su u tijeku radovi na proširenju groblja za dodatnih 250 mjesta. Investiciju vrijednu 1,1 milijun kuna financira Usluga Poreč, a direktor Usluge Milan Laković tijekom obilaska gradilišta pojasnio je kako će se dovršetkom ove investicije riješiti problem nedostatka grobnih mjesta za narednih 20 godina.

Podsjetimo, Usluga Poreč potpisala je početkom srpnja u Društvenom domu u Fuškulinu ugovor s izvođačem radova, Ekspert gradnjom iz Buzeta. Njihova ponuda odabrana je kao najpovoljnija u postupku javne nabave, a radovi su počeli odmah po potpisivanju ugovora na sjevernoj strani postojećeg mjesnog groblja u Fuškulinu na površini od oko 1500m2. Radovi napreduju prema planu te se njihov završetak očekuje sredinom listopada, nakon čega slijedi uklanjanje eventualnih nedostataka, tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole.

Dosad je na gradilištu u Fuškulinu izvršen kompletan široki iskop i iskop temelja obodnih zidova, te 30% nasipavanja oko obodnih zidova. Otprilike 70 % temelja obodnih zidova, te 60 % obodnih zidova u visini 4,5 m betonirano je, a po završetku tih radova, ovih dana slijedi nasipavanje unutar groblja, izgradnja odvodnje te izrada opločnih staza. Novi dio mjesnog groblja u Fuškulinu će se, po završetku svih radova, hortikulturno urediti.

– Očekujemo da će novi dio groblja biti u potpunosti funkcionalan u prosincu, čime završavamo još jednu vrlo važnu investiciju za područje Mjesnog odbora Fuškulin, rekao je gradonačelnik Peršurić i dodao: – Posljednjih godina izgrađen je Društveni dom, dovršen je kolektor Mugeba-Fuškulin kao i gradnja vodovodnog ogranka od Fuškulina prema Jasenovici i kanalizacija u Mugebi. Stari društveni dom u Dračevcu kandidirali smo na Mjeru 7.4.1 Ministarstva poljoprivrede za sufinanciranje od 80% za izgradnju dječjeg vrtića i nadamo se da ćemo, ukoliko ostvarimo sufinanciranje, ovu lijepu zgradu u središtu naselja urediti u vrtić za 32 djece.

Gradonačelnik i direktor Usluge istog su dana obišli i preostala groblja na području Poreča pod upravom Usluge Poreč. Sva su groblja uređena i u prethodnom razdoblju proširena čime su namirene potrebe za novim grobni mjestima za narednih 15-20 godina u Poreču, Baderni, Žbandaju i Novoj Vasi.

Grad Poreč

Dokumenti