NaslovnaVijestiGlas Istre : Gradsko odlagalište

Glas Istre : Gradsko odlagalište

GRADSKO ODLAGALIŠTE DO DALJNJEGA U NADLEŽNOSTI USLUGE

Nadzorni odbor traži analizu troškova

Nadzorni odbor poduzeća Adriaplus, koje je u većinskom vlasništvu Grada, a suvlasnik su dva austrijska partnera, jučer je održao sastanak s upravama toga poduzeća i gradskog komunalca Usluge. O čemu se razgovaralo lako je naslutiti, s obzirom da je 1. rujna Adriaplus trebao od Usluge preuzeti gradski deponij Košambru, čije su saniranje i dogradnja već trebali početi, no do toga nije došlo.
Od predsjednika NO-a Edija Štifanića, porečkog gradonačelnika, saznajemo da su članovi NO-a (u ime Grada Poreča osim gradonačelnika to su Edo Kos i Branko Gulić, imenovani nakon lokalnih izbora) željeli saznati neke detalje prije nego što se nastavi projekt »Košambra«.
– Zaključili smo da treba sačiniti analizu dosadašnjih troškova i pripremljene dokumentacije; očekujemo specifikaciju troškova, odnosno pojašnjenje od austrijskih partnera. Složili smo se da treba hitno popuniti dokumentaciju i vidjeti kako ćemo nabaviti neke od najpotrebnijih strojeva, da bismo mogli početi sanaciju. U međuvremenu ćemo razgovarati s Fondom za zaštitu prirode i ekonomsku učinkovitost, da ne bismo izgubili bespovratna sredstva koja su nam odobrena za taj projekt, rekao nam je Štifanić.
Idućeg tjedna trebao bi se održati sastanak s austrijskim partnerima u vezi s troškovima koje bi trebala pokriti tvrtka Adriaplus.

Preuzeto iz Glasa Istre: S. M.

Dokumenti