NaslovnaVijestiGlas Istre: Peticija građana za besplatno parkiranje

Glas Istre: Peticija građana za besplatno parkiranje

ODBIJENA PETICIJA UDRUGE »NAŠ POREČ«

Dovoljno besplatnih parkirnih mjesta

Udruga »Naš Poreč« u travnju je gradskoj upravi poslala peticiju sa 601 potpisom kojom za građane Poreča traži besplatno parkiranje na javnim parkiralištima, no poglavarstvo je na ovotjednoj sjednici jednoglasno odlučilo da neće udovoljiti tom zahtjevu.
Pročelnik komunalnog odjela Milan Laković kao prvi argument za odbijanje peticije navodi da je ona provedena »prvenstveno radi realizacije programskih aktivnosti, ali i nastupa udruge na lokalnim izborima s nezavisnom listom.« Drugi je Lakovićev argument da se parkiranje naplaćuje temeljem odluke »…najviših tijela zakonodavne i izvršne vlasti Grada Poreča«. Međutim, ipak ima i prihvatljivijih argumenata za odbijanje zahtjeva 601 potpisanog građana. U užem dijelu Poreča je 1.739 parkirališnih mjesta, od toga se ne naplaćuje na 496 u nekoliko ulica u centru, dok se slobodno parkira u svim stambenim naseljima. Naplatom parkiranja pospješuje se red u gradskom prometu, javne gradske površine donose novac (doduše ne direktno u proračun, nego u kasu Usluge, koja Gradu plaća koncesiju), a povećava se i zaposlenost, piše u materijalu koji potpisuje komunalni pročelnik.

Preuzeto iz Glasa Istre – S. M.

Očitovanje Poglavarstva Grada Poreča od dana 04.08.2005. godine:

U vezi peticije Udruge građana „Naš Poreč“ o besplatnom parkiranju na gradskim parking prostorija, Poglavarstvo je zauzelo stav da za sada nije mougće izvršiti hitne promjene načina naplate parkiranja zbog već uspostavljenog sustava naplate temeljem gradskih i drugih propisa. Prilikom izmjene postojećih i donošenja novih gradskih propisa koji se odnose na parkiranje vodit će se računa o predmetnoj peticiji građana.

Dokumenti