Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
GRAD POREČ NAJVEĆI INVESTITOR U ISTRI: VIŠE OD 273 MILIJUNA KUNA ZA DVADESETAK PROJEKATA...nastavak
Share icon
Podjeli
Objavljeno 17.03.2008.

Poreč i sedam velikih gradilišta ....nastavak

ŠTO POREČANI KAŽU O GRADSKIM INVESTICIJAMA Dobro je novac korisno potrošiti

Davor Šimičić, kuglaš i »lokomotiva« Kuglačkog kluba »Istra« Poreč: Gradnja dvorane je neupitna i uopće ne razmišljam o tome koliko košta. Mislim da je treba izgraditi zbog mladih Poreča, da ih ne moramo voziti po Istri na treninge, kako što smo mi kuglaši godinama putovali u Pazin. Osim toga, ovo će biti gradska dvorana u kojoj će netko brinuti o terminima za sve klubove, a nećemo se morati prilagođavati vremenu koje je slobodno za domaće sportaše u hotelskim dvoranama. Uz to, konačno će u toj sportskoj zoni biti izgrađen i gradski bazen, pa ni mali plivači više neće morati razmišljati hoće li imati gdje trenirati. Znam da se ove godine puno investira u gradu, i dobro je novac potrošiti za konkretne stvari.

Daniela Fanjkutić, majka srednjoškolca i osmaša: Bilo je i vrijeme da se počne graditi novu školu, ali što se mene tiče, vlak je već prošao, jer mi je jedno dijete u srednjoj školi, a drugo završava osnovnu. A kako je bilo sve ove godine s djecom koja idu na nastavu u smjenama, reći će vam svaki roditelj u Poreču, pogotovo oni koji ne žive u blizini škole, nego koji kilometar dalje, primjerice, na Finidi ili Čimižinu. Roditelji odlaze s posla da bi djecu vozili u školu ili iz nje da ne bi hodali dva-tri kilometra po nevremenu ili zimi po mraku. Nova škola će osigurati rad u jutarnjoj smjeni, što će biti puno lakše i učenicima i roditeljima. Nadam se da će konačno biti riješen i problem parkirališta kod stare osnovne škole, na kojem su postavljene betonske prepreke za reguliranje prometa, koje su jako opasne.

Zlatko Janković, član Upravnog odbora Udruženja obrtnika i predsjednik sekcije uslužnih djelatnosti: O prodaji gradskog zemljišta u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj razgovarali smo i na Upravnom odboru udruženja. Naši su obrtnici zadovoljni i postojao je velik interes za kupnju zemljišta, jer je cijena prihvatljiva. Za usporedbu treba reći da je u Žbandaju cijena četvornog metra bez infrastrukture već 80 eura, a ovdje poduzetnici za 60 eura dobivaju opremljeno zemljište na kojem odmah mogu graditi. Infrastruktura je jako skupa i ovo je sigurno dobar potez Grada. Jedino treba odmah razmišljati komu povjeriti gospodarenje zonom kada bude u funkciji, jer će tu biti stalno posla na održavanju. Očekujem da će se odmah ići i na širenje zone i izvan zemljišta koje je u vlasništvu Grada, jer do sada ponuđeno zemljište ne zadovoljava sve potrebe porečkih poduzetnika.

Piše Sniježana MATEJČIĆ

Snimio Milivoj MIJOŠEK

    Arrow pointing up