Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Informacija o stanju na porečkom groblju
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.12.2008.

Tragom napisa obavljenog 04.12. o stanju porečkog groblja, dajemo slijedeću informaciju:

Točna je konstatacija o velikom broju isprevrtanih cvjetnih aranžmana, no to je posljedica višednevnog lošeg vremena.

Prema Zakonu o grobljima, čl. 10. st.4., uređenje grobnog mjesta dužnost je svakog vlasnika, pa se iz navedenog daje zaključiti da je kritika bila upućena građanima - vlasnicima grobnih mjesta.

Obilne su kiše uvjetovale ulegnuće nedavno iskopanih grobova koje je u ovakvim uvjetima nemoguće kvalitetno urediti i stoga se čekaju povoljnije vremenske prilike.

U trenutku obilaska groblja od strane autora napisa, bilo je više polupraznih kontejnera sposobnih da zaprime još otpada. Odvoz otpada izvršen je 04.12.

To što svježi grobovi nemaju kameni nadgrobni spomenik nije krivnja ni obveza upravljača groblja. Grobovi u obliku humka mogu čak i trajno ostati u takvom obliku, ovisno o želji vlasnika istih.

Nakon napisa pristigla je intervencija od strane gradonačelnika te je upravljač groblja izvršio neke poslove koji nisu u njegovoj nadležnosti, tj. odstranjeno je trulo cvijeće i podignute su srušene vaze.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na razumijevanju te pozivamo sve korisnike groblja da, ukoliko uvide potrebu za dodatnim uređenjem, to dojave upravi groblja.

Uprava društva

ZAKON O GROBLJIMA (NN, 19/98)

 

    Arrow pointing up