Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Informacija vezana za pojavu neugodnih mirisa u gradu Poreču
Share icon
Podjeli
Objavljeno 21.10.2008.

Dana 21.10.2008. utorak , od ranih jutarnjih sati stižu dojave građanstva o pojavi jako neugodnih mirisa, koji se šire u sjevernim i zapadnim dijelovima naselja grada Poreča.

 Imajući u vidu ljetošnju pojavu neugodnih mirisa koji su se širili sa odlagališta otpada Košambra u Poreču, većina dojava je usmjerena prema smradu koji bi trebao svoje izvorište imati upravo sa odlagališta otpada.

No, kako su radovi na odlagalištu otpada takve naravi da smradom ne bi trebali više zagađivati okolinu, prišlo se traženju drugog mogućeg uzročnika jako neugodnog smrada. Osim toga i sam intenzitet smrada je već u začetku upućivao na trag da to nije smrad sa odlagališta, već da je uzrok smrada druge naravi.

Obilaskom terena, a imajući u vidu učestalost dojava građana, utvrđeno je da smrad dolazi sa poljoprivrednog zemljišta koji se nalazi između naselja Stancije Portun i naselja Varvari, a da je uzročnik smrada stajsko gnojivo za nas nepoznatog porijekla koje je nepoznata osoba već tijekom jučerašnjeg dana prosipala po zemljištu u svrhu gnojidbe polja.

Radi poduzimanja daljnjih mjera o utvrđenom stanju obaviješteno je komunalno redarstvo Grada Poreča.

 

UPRAVA DRUŠTVA

 

    Arrow pointing up