NaslovnaVijestiIz Glasa Istre, 17.05.07. – Adriaplus u potpunom vlasništvu Grada

Iz Glasa Istre, 17.05.07. – Adriaplus u potpunom vlasništvu Grada

Odluke o trgovačkom društvu Adriaplus, te informacija o stanju sigurnosti na području grada bile su među glavnim temama jučerašnje sjednice Gradskog poglavarstva.

POREČ – Načelnik Policijske postaje Poreč Valter Opašić rekao je da je stanje sigurnosti na području grada u prvom tromjesečju ove godine zadovoljavajuće i stabilno. Zabilježeno je manje kaznenih djela iz oblasti kriminaliteta čiji se broj sa 160 smanjio na 138 u istom razdoblju ove godine. Pomak na bolje zabilježen je i u remećenju javnog reda i mira gdje je broj prekršaja smanjen na pola, a smanjio se i broj prometnih nesreća.
Poglavarstvo je utvrdilo prijedlog odluka koje se odnose na osnivanje trgovačkog društva Adriaplus. Riječ je o izmjeni društvenog ugovora, o povećanju temeljnog kapitala, opozivu i postavljanju uprave, te o razrješenju i imenovanju članova nadzornog odbora. Ovim odlukama iz Adriaplusa izuzimaju se partneri iz Austrije, te se društvo nalazi sto posto u vlasništvu Grada Poreča. To se odnosi i na odluku o povećanju temeljnog kapitala koji će iznositi 1.625.400 kuna.
Odlukama se odabiru i novi organi društva koje imenuje Grad kao jedini osnivač, a sastojat će se od Uprave (Ugo Musizza) i Nadzornog odbora (Edi Štifanić, Branko Gulić, Edo Kos, Ivan Sladonja i Nikolina Šergo).
– Ovo je samo presjek sadašnjeg stanja, ništa još nije u potpunosti riješeno, a o budućnosti tvrtke odlučivat će Nadzorni odbor već na sljedećoj sjednici, rekao je gradonačelnik Štifanić.
Donijet je pravilnik o korištenju javnih površina kojim se preciznije određuju nadležnosti i ovlasti Gradskog poglavarstva i Odjela za komunalni sustav, kao i uloga komisije za poslovne prostore i javne površine te uvjeti natječaja i kriterij za dodjelu javnih površina.
Poglavarstvo je gradonačelnika Edija Štifanića predložilo za predsjednika gradske Turističke zajednice, Oresta Cossetta i Branka Curića za članove Turističkog vijeća, a Sandru Mušković za članicu Nadzornog odbora.
Na sjednici se raspravljalo i o odluci o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za prodaju građevinskog zemljišta na području naselja Musalež. Na natječaj je stigla samo jedna ponuda koju je poglavarstvo prihvatilo.

Piše: V. H.

Dokumenti