NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Dodijeljene prijevozničke koncesije

Iz Glasa Istre: Dodijeljene prijevozničke koncesije

Turistički vlakići poduzeća Vita Leva, koji već niz godina povezuju sjeverni i južni dio grada s njegovim središtem, odsad će prometovati i duž obale cijelog poluotoka porečke starogradske jezgre.
POREČ – Naime, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a nakon provedenog javnog natječaja, tom je poduzeću dodijeljena jedna od koncesija za prijevoz osoba u pješačkoj zoni. Vlakić će, uz cijenu karte od pet kuna, prometovati od uvale Peškera sve do parkinga parkirališta kod Općinskog suda. Druga koncesija dodijeljena je Autotransu, koji će za cijenu od deset kuna po osobi mini busom prevoziti putnike od autobusnog kolodvora do turističkih objekata unutar pješačke zone. Time su ostvarene sve pretpostavke za potpunu zabranu prometa turističkih autobusa rivom od kružnog toka kod taksi stanice do bivšeg hotela Riviera.
Nažalost, kako je na sjednici vijeća rekao Milan Laković, pročelnik Odjela za komunalni sustav, na natječaj za obavljanje opskrbe unutar pješačke zone nije se javio nitko. Stoga bi, smatra Laković, Grad morao razmisliti kako urediti tu djelatnost, a jedna od ideja je da to preuzme neko od gradskih poduzeća.
Dodijeljene su i dvije koncesije za obavljanje prigradskog prijevoza, Autotransu za relaciju Poreč – Špadići – Mali Maj – Veli Maj – Bašarinka – Červar Porat, te Laguna transu za dvije relacije, Poreč – Zelena laguna i Poreč – Materada. Cijena Autotransova prijevoza je 12 kuna za bilo koje odredište do Bašarinke, dok do Červar Porta ona iznosi 16 kuna. Cijena prijevoza do Materade i Zelene lagune je 12 kuna.

Piše: K. K.

Dokumenti