NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Kanalizacija čeka da se građani priključe

Iz Glasa Istre: Kanalizacija čeka da se građani priključe

Nedavnim priključenjem osnovne škole na novu javnu kanalizaciju u Sv. Lovreču taj je sustav pušten u pogon, ali još nije u punom probnom radu, jer u njega ne pristiže dovoljna količina otpadnih voda. Kako doznajemo od Save Krajcara iz komunalnog poduzeća Usluga, dosad se na sustav priključilo svega nekoliko lovrečkih domaćinstava, a još nekoliko ih s Uslugom upravo rješava papirologiju. Desetak ih je platilo naknadu za priključenje, dok se neki komunalcu još nisu javili.

Inače se na prvi krak kanalizacije, koji obuhvaća naselje Korsa i još nekoliko kuća u Istarskoj, mogu priključiti 23 domaćinstva, a za njegovo uspješno testiranje to bi trebali učiniti gotovo svi. naime, bez dovoljne količine fekalnih voda ne može se utvrditi radi li pročistač prema planu, a u njega još nisu ubačene ni bakterije koje razlažu otpad. Tehnički pregled uređaja i čitavog sustava slijedi tek po završetku probnog rada.

Općinska odluka obvezuje građane da se priključe na javni sustav najkasnije dva mjeseca od njegove izgradnje te stave van funkcije septičke jame. U protivnome je propisana novčana kazna.

M.D.   

Dokumenti