NaslovnaVijestiIz Glasa Istre: Klizav porečki Lungomare ubire žrtve

Iz Glasa Istre: Klizav porečki Lungomare ubire žrtve

»Nesretno« izabrano glatko kameno popločenje na Obali dr. Ante Šonje, još skliskije nego inače zbog vlage, »usrećilo« je u posljednje vrijeme brojne pješake i bicikliste.
22.11.06.

POREČ –
»Nesretno« izabrano glatko kameno popločenje na Obali dr. Ante Šonje, još skliskije nego inače zbog vlage, »usrećilo« je u posljednje vrijeme brojne pješake i bicikliste. Padovi nikad nisu bezbolni, ali stanje postaje zabrinjavajuće jer su zabilježene i teške posljedice, poput dva prijeloma kuka, slomljenog lakta i natučenih rebara.
Iz porečkog komunalnog poduzeća Usluga saznajemo da su njihovi djelatnici u kratko vrijeme tri puta prali to popločenje. No, šetnica do Peškere, podno sjevernih gradskih zidina, i dalje je skliska.
Problem se ponavlja iz godine u godinu jer je lungomare zaklonjen od sunca pa glatki kamen prekriven vlagom ili ledom postaje klizalište. Uz to, prije desetak dana na dijelu šetnice bila je i uljna mrlja, koja je situaciju dodatno pogoršala. Gradom kruže različite priče – jedna kaže da je ulje iscurilo iz Uslugine pometačice kojom su čistili to područje uoči održavanja sjednice Vlade, a druga da su ulje prolili ovdašnji stanovnici iznervirani noćnim »akrobacijama« vozača motorina.
U Usluzi su nam rekli da je pometačica tada zaista ispustila ulje, ali neznatnu količinu, koju su odmah isprali sredstvom za odmašćivanje pa to ne može biti uzrok padova. Što se održavanja tiče, tvrde da su učinili sve što je bilo u njihovoj moći i pozivaju pješake na oprez, a biciklistima i rolerima preporučuju da zasad, dok bura ne otjera vlagu, koriste druge putove. Dotad je postavljen znak s natpisom »Opasnost – klizav pod«.

Piše: K. F.

Dokumenti